4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

STSO Danışma Kurulu'nun, 2006 hedefleri

Sivas'ın sosyal, ekonomik ve kültürel alanda gelişmesini sağlamak amacıyla Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde sanayici, iş adamı ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşturulan Danışma Kurulu, 2006 yılı hedeflerini belirlemek amacıyla yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.

STSO Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının başkanlığını, Meclis Başkanı Mustafa Sarılar ve Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Yıldırım birlikte yaptı. Toplantıda konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, Danışma Kurulu toplantıları sayesinde Sivas'ın sorunlarının çözüldüğünü kaydetti. Bugüne kadar gerçekleştirilen toplantıların ilin vizyonunu genişlettiğini belirten Başkan Yıldırım, "İlimizin sorunlarını tespit etmek ve bu sorunları çözmek amacıyla düzenlediğimiz danışma toplantıları, Sivas için oldukça olumlu sonuçlar vermiştir. Ortak birlikteliğimiz sonucu Sivas'ın 16 maddelik acil sorunu çözüme kavuşturulmuştur. 3 yıl önce başladığımız bu toplantıların meyvelerini almaktan büyük mutluluk duymaktayım. Bu birliktelik ve heyecan sayesinde Sivasımızı hak ettiği kalkınmışlık seviyesine yükseltmek bizlerin ön büyük görevidir. Bu bilinçle de Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 yılı vizyonumuzu ortaya koyduk. Bu vizyonumuza da belirlediğimiz ortak projeler ve birliktelik sayesinde emin adımlarla ilerlemekteyiz" dedi.

Toplantıda kısa vadeli hedefler şu şekilde belirlendi: "Şehir trafiğine ve otopark sorununa çözüm getirilmesi, içme suyu kalitesinin artırılması yönünde çalışmalar yapılması, Orduevi'nin önündeki Kurtcebe Noyan Caddesi'nin trafiğe açılması için girişimlerde bulunulması, üniversite ve şehir arasında yaya ve bisiklet yolu yapılmasının sağlanması, şehrin üst düzey temsilci ve yöneticilerinin Danışma Kurulu toplantısına davet edilerek, istişarelerde bulunulması, Sivas'ta SSK Sağlık Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün faaliyete geçmesi için çalışmalar yapılması, unvanını Türkçeleştiren firmalara oda tarafından plaket verilmesi ve şehirlerarası otobüs firmalarına Sivas tanıtım ve müzik CD'leri dağıtılarak Sivas'ın tanıtımına katkı sağlanması."

Uzun vadeli hedefler ise, "TÜDEMSAŞ Vagon Fabrikası'nın Nitelikli Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınarak, bu sahanı imara açılması, Demir Çelik Fabrikası yanında bulunan sahanın Nitelikli Organize Sanayi Bölgesi haline getirilmesi, Kültür Merkezi çevre düzenlemesinin yapılarak, 4. İşletme Kavşağı'na kadar olan bu alanın Botanik Park haline getirilmesi, Sıcak Çermik'teki hukuki problemlerin çözümlenerek turizm alanı olarak ilan edilmesi, Sivas'ı limana bağlayacak Sivas-Fatsa otoyolunun tamamlanması, Sivas-Ankara hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi, Sivas'ın turizm potansiyelin değerlendirilerek, tarihi hanlar kamulaştırılarak kültürel ve tarihsel dokusunun ön plana çıkarılması. Kangal Balıklı Kaplıcanın dünyaca ünlü bir merkez haline dönüştürülerek, Sivas'ın turizmine katkı sağlanması, Cumhuriyet Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi, Karayolları Taşımacılığı Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksek Okulu gibi yeni bölümler açılması, otel sorununun çözümlenebilmesi için 5 yıldızlı oteller yapılmasının teşvik edilmesi, Sivas havaalanının uluslararası hava trafiğine açıldıktan sonra daha fazla yabancı yatırımcının ilimize gelmesini sağlayarak, yatırıma yönlendirilmesi, Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni yatırımlara start verilmesi, AB desteklerinden, STSO mensuplarının ve Sivas halkının daha fazla yararlanması yönünde çalışmalar yapılması ve STSO Spor Okulu'nun yapılması" olarak belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 01:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hacı IP: 212.174.165.xxx Tarih : 7.02.2006 14:42:04
2023 yılını bırakında Sivas'a yapmcağız deyipte yapmadıklarınızı ben size sayayım. 1- Hani 4 Eylül Üniversitesi 2- Hani Şeker Fabrikası 3- Hani 5 yıldızlı otel 3- Hani 20 bin kişilik stad 4- Hani Turizim merkezi Sivas 5- Hani ikinci Organize sanayi bölgesi ve Serbest Bölge hani 6- Demirçelik fabrikasını batırdınız hani kurtarıyordunuz hani 7- Hani 41 fabrika temeli atıp maşallah dediniz hani 8- Tarihi vakıf Hanlarında mermer Atölyeleri harıl harıl çalışıyor, hani ne yaptınız 9- Hani sıcak çermiği köy belediyesinden kurtarmıştınız hani hani. Sizin işiniz 1- Ordu evi önündeki caddeyi trafiğe açmak 2- Üniversiteye bisiklet yolu yapmak 3- Firmaları Türkleştirmek 4- Şehirler arası Otobüslere CD dağıtmak 5- Büyük oteli satın alarak para kazanmak sanırım. Sıra geldi TÜDEMSAŞ fabrikasını kaldıracağız diye kapattırmak ve yerine güzel evler yapıp satmak. Allah akıl fikir versin ne diyelim.