3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Sosyal riski azaltma projesi

Dünya Bankası tarafından finanse edilen Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Suşehri Kaymakamlığı, 5 kişiye toplam 80 kuzulu koyun ve 5 adet koç dağıttı. 

Dağıtım öncesi bir açıklama yapan Kaymakam Abdullah Demir, Kiziryurdu, Aşağı Sarıca ve Kurugöl köylerinden 5 kişiye toplam 80 kuzulu koyun ve 5 adet koç dağıtımını yapacaklarını belirtti. Demir, "Kişi başına 16 adet kuzulu koyun ve 1 adet koç vereceğiz. Verilecek olan koyunların taksitleri sözleşme tarihinden itibaren 15, 28 ve 40 ay süreyle geri ödemesi yapılacak. Bunun haricinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 10-15 gün içerisinde müracaat edecek kişilerin de projesi kabul edilmesi halinde, bu kişilere de kuzulu koyun ve koç vereceğiz" dedi. 

Bu projenin amacının hem yöredeki hayvancılığı geliştirmek hem de maddi sıkıntı olan ailelere iş imkanı sunulması olduğunu belirten Kaymakam Demir, "Daha önce belirli sebeplerden dolayı durdurulan hayvancılık projelerinin açılmasıyla tüm ilçe merkezi ve köylerimizde yaşayan mağdur vatandaşlarımıza gelir düzeylerini yükseltmek için yeni projelerimizi uygulamaya koyacağız. Dağıtılan kuzulu koyunların ve koçların proje maliyeti 19 bin 205 YTL olmuştur. Dağıtılan koyunların ırkı ise Karaman ırkıdır" diye konuştu. 

Konuşma sonrası toplantıya katılmak üzere tören alanından ayrılan Kaymakam Demir'in yerine koyun ve koçlar, İlçe Mal Müdürü Cemalettin Yıldız tarafından hak sahiplerine verildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 16:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?