6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

12 yaşında 110 kilo ağırlığında!

Sivas'ta ilköğretim 6. sınıfa giden ve görünümü ile yaşıtlarının iki katı olan 110 kilo ağırlığındaki Eyüpcan Yılmaz (12), bir an önce iyileşip kar topu oynamak ve patenle kaymak istiyor.

Doğuştan obezite hastası olan Eyüpcan, her geçen gün kilo almaya devam ediyor. Ailesinin yıllardır götürmediği hastane kalmayan Eyüpcan'ın hastalığına teşhis konulamazken tedavisi de yaptırılamıyor. Okulunda başarılı olan ve her dönem takdir getiren Eyüpcan, küçük yaştan beri fazla kilolarının olduğunu söyledi. Futbol, kar topu oynamayı ve patene binmeyi çok sevdiğini söyleyen Eyüpcan, aşırı kiloları nedeni ile bunlardan mahrum olduğunu, bu nedenle boş zamanlarını bilgisayar karşısında ve televizyonlarda siyaset programlarını izleyerek geçirdiğini söyledi. Siyaseti sevdiğini ve sürekli takip ettiğini belirten Eyüpcan, "Büyüyünce başbakan olmayı hedefliyorum" dedi.

10 yıldır gitmediği hastane ve çalmadığı doktor kapısı kalmayan anne Fatma Yılmaz ise artık çocuğunun hastalığına ve tedavisine çare bulmak istediğini belirterek, "Kendim emekliyim ve çocuğum benim sağlık güvencemde bulunuyor. Yıllardır götürmediğim hastane kalmadı. Küçüklükten beri obez olan çocuğumun tedavsinin bir an önce yapılmasını istiyorum. Tedaviler devlet güvencesi altında yapılmıyor, sürekli masraf yapıyorum ancak yetkililerden maddi destek yerine, nerede nasıl tedavi edileceğini bildirmelerini istiyorum" dedi.

Bu arada okulda başarılı olduğu kadar sempatik tavırlarıyla da arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çok sevilen Eyüpcan, sabah ve öğleden sonra gittiği okula babası Haydar Yılmaz tarafından götürülüyor. Okula ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğu ile kar kış demeden her gün büyük heyecanla okula giden Eyüpcan, imkanları ölçüsünde arkadaşlarının oyunlarına katılmaya çalışıyor. Bu arada çocuğunu okutmak için her şeyini verebileceğini söyleyen baba Haydar Yılmaz, "Çocuğum okulda çok mutlu oluyor. Arkadaşları ile bir araya gelince mutlu oluyor. Ben de baba olarak bu duruma çok seviniyorum. Oğlum istesin sırtımda mutlu olacağı her yere taşırım" diye konuştu.
Diğer taraftan rahatsızlığını göz önünde bulunduran okul yönetimi ile öğretmenlerin, rahat okuması için altı yıldır sınıfını okulun birinci katında oluşturdukları Eyüpcan'a her konuda destek oldukları belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 11:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?