6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Bağ-Kurluya sağlık hizmeti

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, imzalanan protokolle, esnafın Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Tıp Fakültesi'ndeki bazı bölümlerden yararlanabileceğini söyledi.

Köksal, düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Bağ-Kur Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle esnafa, üniversite hastanesinin 3 bölümünde daha muayene olabilmeleri imkanının sağlandığı ifade etti. Köksal, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yaptığı görüşmeler neticesinde Bağ-Kur'luların kardiyoloji, kalp-damar ve hemotoloji bölümlerinden sağlık hizmeti alınmasıyla ilgili anlaşma yapıldığını hatırlattı.

Son yapılan görüşme sonrasında genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, KBB ile göz kliniklerinden de sağlık hizmeti alınması konusunda anlaşma yapıldığını kaydeden Köksal, "Kısa bir zaman içerisinde de Bağ-Kur Genel Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile elektronik ortamda alt yapı çalışmaları sona erdikten sonra esnaf ve sanatkarlarımız diğer tüm bölümlerde de muayene olabilme imkanına kavuşacaklar" dedi.
Toplantıya katılan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yeltekin Demirel ise, bu anlaşmanın yapılmasında Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır'ın büyük emeği olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Demirel, "Yaptığımız bu anlaşma, sağlık hizmeti almaları sağlık için atılmış önemli bir adımdır. Yoğun bir çabanın ardından esnafın, hastanelerinin bazı birimlerinde sevk olmadan, ücret ödemeden muayene olabilmelerinin sağlandı. Bu uygulamada Sivas Türkiye'de 3. sırada yer alıyor. Amacımız, daha çok insana daha iyi sağlık hizmeti vermektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 10:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?