5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Devlet hastanesinde bir ilk

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Kepenek Caddesi üzerinde yürürken, 7 katlı bir apartmanın çatı sarkacının beton parçaları, Muhammed Ekşi'nin (15) kafasına düştü. Ağır yaralanan Ekşi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafa tasının yüzde 30'luk bölümünde parçalanmalar olan Ekşi, kaza sonrası felç geçirdi. Olayın ardından 6 ay geçmesi üzerine Sivas Devlet Hastanesi'ne götürülen Ekşi, Çocuk Cerrahi Bölümü'nde ikinci bir ameliyat geçirdi.
Ameliyat sonrası açıklamalarda bulunan baba Gazi Ekşi, oğlunun sağlığının her geçen gün iyiye gittiğini söylerken, Sivas Devlet Hastanesi personeline teşekkür etti.
Kaza sonrasında uzun zaman yatağa mahkum olan Muhammed Ekşi ise, iyileşeceği ve eski sağlığına kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Şu an sağlığım iyiye gidiyor. Bir an önce iyileşmek istiyorum. En çok arkadaşlarımı ve okulumu özledim. İyileşince bir yıl ara verdiğim okuluma tekrar başlayacağım. Liseye bu yıl başlayacaktım. Ama gelecek yıl başladığım okulda takdir alacağım" dedi.
Ameliyatı yapan Uzman Doktor Nurettin Bolat, Sivas Devlet Hastanesi ve Sivas'ta bir ilk gerçekleştirdi. Tıp dilinde titanyum mech denilen yapay kemik, Ekşi'nin kafasına yerleştirildi. Titanyum mech'in en büyük özelliğinin gelişmekte olan çocuklar üzerinde uygulanması olduğu, kemik büyümesi ve sertleşmesi ile diğer sabit yapay kemiklerden daha çok sağlıklı olduğu bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 15:15:15
Güncelleme :16 Ocak 2007 Salı 15:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 88.226.231.xxx Tarih : 27.01.2007 20:04:35
Yeterki iyi niyetler suistimal edilmesin Türk doktorunun yapamayacağı bir şey yok. Özveri fedakarlık ve iyiniyet bir de devletimizin akılcı sağlık politikasıyla desteklenirse neler olmazki... www.haber58.com