7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Hastane yoğunlukları azalacak

Sivas'ta hastanelerdeki yoğunluğun azaltmak ve vatandaşlara daha iyi sağlık vermek için çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Alibaba Sağlık Ocağı'nda kurulan röntgen ve diş ünitesini hizmete açtı.

Sadettin Yazı, konuyla ilgili olarak Alibaba Mahallesi'ndeki Alibaba Sağlık Ocağı'nda düzenlediği basın toplantısında, hastanelerdeki hasta yoğunluğunun önemli sorunlar arasında olduğunu söyledi.

Bunları en aza indirmek için Sivas genelindeki sağlık ocaklarında yeni üniteler açtıklarını belirten Yazı, "Birinci basamak sağlık hizmeti veren bir çok sağlık ocağımızda yeni çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz aylar Emek Sağlık Ocağı'na kurduğunuz röntgen ve diş ünitesinden sonra şimdi de Alibaba Sağlık Ocağı'na diş ve röntgen ünitesi kurduk. 50 bin YTL'ye mal olan diş ünitesiyle 49 bin YTL'ye mal olan röntgen ünitemizi açtık ve mahalle halkının hizmetine sunduk" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak yapılan bu uygulamalar sayesinde hastanelerdeki yığılmanın önüne geçeceklerini dile getiren Yazı, bundan sonra Şeyhşamil Sağlık Ocağı'na da aynı üniteleri kuracaklarını ifade etti. İl Sağlık Müdürü Yazı, "Bundaki amacımız sağlık açısından rahatlamanın sağlanmasıdır. Çünkü birinci basamak sağlık hizmetleri ilerleyen günlerde Genel Sağlık Sigortası yasasının çıkması ile daha yoğun çalışma yapacak" dedi.

Yazı, yeni üniteler kurulan sağlık ocaklarına yakın diğer sağlık ocaklarına röntgen ve diş ile ilgili müracaat eden hastaların, hastanelere gönderilmeden buralara sevklerinin yapılacağına dikkat çekti. 112 Hızır Acil Hizmetleri konusunda da açıklama yapan Yazı, ana binanın Kızılırmak Sağlık Ocağı'na taşınacağını, genişletilen 3 sağlık ocağına da tahsis edilen ambulansların da 24 saat üzerinden hizmet vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yapılan açıklama sonrasında yapımı tamamlanan röntgen ve diş ünitesini hizmete açan Yazı, röntgen ünitesinin izalasyonunun yapıldığını her iki ünitenin de zemin döşemesinin de anti bakteriyal döşeme ile yapıldığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 16:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?