7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Ücretsiz göz muayenesi

Dünya Göz Hastanesi'ne ait TIR ile Sivas'ta ücretsiz göz muayenesi yapılıyor. Bugüne kadar 25 ilde yaklaşık 75 biniyi göz taramasından geçiren Dünya Göz Hastanesi'ne ait TIR, Sivas'a geldi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesine kurulan TIR ile 3 gün boyunca Sivaslılar, ücretsiz olarak göz muayenesinden geçirilecek. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Dünyagöz Grubu Medya İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Selçuk Eken, Sivas'ın 26. il olduğunu söyledi.

Bugüne kadar 25 ilde yaklaşık 75 bikinin göz taramasından geçirildiğini belirten Eken, "Yapılan muayenelerde bakılan vatandaşlara bizler tanı koyuyor ve gerekiyorsa hastaneye gitmelerini tavsiye ediyoruz. Bugüne kadar maddi durumu iyi olmayan, 400'e yakın gözlük, binlerce göz pomadı verdik. 300 kadar göz ameliyatı için de kendi hastanemizi maddi durumu iyi olmayan ve sosyal güvencesi olmayanları sevk ettik" dedi.

Gezici TIR'da 6 personelin görev aldığını da sözlerine ekleyen Eken, 81 ili kapsayan bu projenin tamamlanmasından sonra yapılan muayenelerin ve konulan teşhislerin toplanılacağını, Türk insanının gözlerindeki rahatsızlık konularıyla oranlarını, ne türlü hastalık ve hangi yaşlarda olduğu konularında göz haritasının da çıkmış olacağını belirtti.

Bu arada TIR'da muayene olmak isteyen Sivaslılar'ın, sabah saatlerinde uzun kuyruklar oluşturduğu gözlenirken, Pazartesi günü akşam saatlerine kadar sürecek olan muayene sonrasında TIR'ın Kayseri'ye gideceği belirtildi

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 16:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?