6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Sivas'ta kene paniği

Sivas'ta, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ön teşhisi konulan 2 kişi ile vücutlarında kene bulunan 5 çocuk, tedavi altına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nden İsmail Kelleci ile Koyulhisar İlçesi'nden Ömer Genç, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ön teşhisiyle, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Kene tarafından ısırıldığı bildirilen Kelleci ve Genç'in Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'ndeki tedavilerinin sürdüğü, serviste 4 kişinin daha bu hastalığın ön teşhisiyle kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

Bu arada vücutlarında kene bulunan 4 yaşındaki H.Ç, 13 yaşındaki M.A, 4 yaşındaki B.Ö. ve 2.5 yaşındaki A.Y. ile 3 aylık B.D, aileleri tarafından CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi.

Acil Pediatri Servisi'nde çocukların vücutlarındaki keneler kontrollü olarak çıkarılarak bir kavanoza konuldu. Kan tahlilleri ve gerekli tetkikleri yapılan çocukların, tedavilerinin sürdüğü bildirildi.


AA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 18:17:16
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 15:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?