5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

ATSO'dan kırtasiye yardımı

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 8 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü kırtasiye yardımlarını bu sene de yerine getirdi. 

Amasya TSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğiyle yapılan geleneksel kırtasiye yardımları çerçevesinde 31 okul yöneticisi, okulları için yapılan yardım paketlerini TSO'dan aldı. 8 yıldır geleneksel olarak kırtasiye yardımı yaptıklarını belirten TSO Meclis Başkanı Önder Namlı, "Eğitimin önemi iş dünyasında tartışılmazdır. Çocuklarımızın iyi bir eğitim almalarını sağlamak, çağdaş ve eğitimli Türk gençleri yetiştirmek bizlerin görevi. 8 yıldır olduğu gibi bu yıl da 31 okula bin 400 paket kırtasiye ve 300 adet okul çantası hazırladık" dedi. 

Hükümetin aldığı karar sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretim maratonunun başlamasıyla birlikte Amasya'da 44 bin ilköğretim, 16 bin ortaöğretim olmak üzere toplam 60 bin öğrencinin kitaplarının sıralara bırakıldığını belirten ve sosyal yardımlaşmanın bu denli yaygın olduğu başka bir yerin olmadığını savunan Milli Eğitim Müdürü Avni Erdemir, "Okullar açılıyor; insanlar, ihtiyaç sahibi öğrenciler bir araya geliyor. Ramazan geliyor, ihtiyaç sahibi insanlar için bir araya geliniyor. Amasya'da sivil toplum örgütleri çocuklarımızın yardımına koşmak için birbirleri ile yarışıyor. Bu çok sevindirici. Toplumsal dayanışmanın güzel örneklerini vermenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 10:50:35
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 10:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?