5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Lekesiz'den müdürlere gözdağı

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başında okul yöneticilerini uyararak, başarısızlığın sorumlularının hesap vereceklerini belirtti. 

2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlangıcı sebebiyle Amasya'da yıkılarak yeniden yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan ve Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Avni Erdemir, okul müdürleri ve öğrenci velilerinin katıldığı eğitim-öğretim yılının başlangıç töreninde, önce okul müdürlerinin başarıya inanması gerektiğini daha sonrada başarının yakalanması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Vali Celaleddin Lekesiz, "Başarı hemen öyle etkisini göstermez. En az 3-5 sene geçmesi lazım. İyi çalışmak ve başarıya inanmak gerekir" dedi. 

Amasya'nın merkezinde bulunan Amasya Lisesi'nin üniversite sınavlarında Türkiye genelindeki liselerin sıralamasında bin 354. sırada olmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Vali Lekesiz, "Öğretmen problemi yok, Türkiye geneline göre çok iyiyiz. Derslik başına düşen öğrenci sayısı açısından 30'un altındayız. Problem yak ama bir belde olan ve kırsal kesimde bulunan Aydınca Lisesi bin 586 lise arasında 807. sırada yer alırken, Amasya Lisesi bin 354. sırada. Bunların sorumlularının hesap vermesi gerekiyor ve verecekler. Amasya Lisesi'nin bin 354. sırada olmasını kabul etmek mümkün değil. Bu sebeple OKS sınavlarında başarılı olan çocukların büyük çoğunluğu Samsun'u, Çorum'u tercih ediyorlar. İl merkezinin adı ile anılan lisesi Hakkari'nin Çukurca İlçesi lisesinden geride olursa veliler ve öğrenciler haklı olarak Amasya Lisesi'ni değil başka liseleri seçerler" diye konuştu. 

Vali Lekesiz, eğitim-öğretimin başlaması dolayısıyla okulun içerisindeki sınıfları gezerek bilgi alırken, okula yeni başlayan öğrencilerle uzun süre sohbet etti.
iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 18:17:13
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 18:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?