5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrenci velilerine SMS'le bilgi

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Amasya'da velilerle işbirliği yaparak başlatacakları uygulamada öğrencilerin durumlarını velilere SMS ile bildireceklerini söyledi. 

Milli Eğitim Müdürü Avni Erdemir ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Celaleddin Lekesiz, uzun zamandır yapılan toplantılar sonrasında elde edilen 51 maddelik sonucu açıkladı. Lekesiz, "Amasya'daki eğitim-öğretim imkanlarının birçok il ile mukayese edilemeyecek kadar iyi olmasına rağmen, OKS ve ÖSS sınav sonuçlarını bir kriter olarak ele alırsak durumumuz hiç iç açıcı değil. Bunun için bir dizi önlemler alıyoruz. Veliler ikna edilerek cep SMS sisteminin uygulanmasını sağlayacağız. Böylece devam-devamsızlık ve başarı durumu veliye anında SMS bildirilecek. Okul kantinleri ve tuvaletleri sıkı kontrol altında tutulacaktır" dedi. 

Okullarda işlenen dersler dışında test desteği ile genel değerlendirme ve pekiştirme çalışmaları yapılacağını anlatan Vali Lekesiz, "Yatılı okullarda belletmenlerin branş öğretmenlerinden seçilmesi ve etütlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi sağlanacak. Başarılı öğretmenler mutlaka takdir edilecek, başarısız olan öğretmenlerden başarısızlık nedenleri sorulacaktır. Başarının artırılması ve sınıflardaki öğrenci mevcudunun azaltılması için özel öğretim mutlaka teşvik edilecektir. OKS'deki başarılı öğrencilerimizin Amasya'daki okulları tercih etmelerini sağlayacak tedbirler alınacaktır. Zümre öğretmen toplantılarına gereken önem verilecek, branş öğretmenleri 4 ve 5. sınıf öğretmenleriyle birlikte toplanacaktır. Zümre toplantılarına Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir yetkilinin katılımı sağlanacaktır. Her okulda 100 temel eserin bulunması ve her öğrencinin mezun olana kadar bu 100 temel eseri okumaları sağlanacaktır. Ayrıca 100 temel eserle ilgili yarışmalar düzenlenecektir" diye konuştu. 

Fiziki durumu ve şartları uygun olan okullarda taşımalı sistem dahilindeki öğrencilerin dönüşleri bir saat geciktirilerek bu öğrencilerin etüt çalışmaları yapmaları ve sosyokültürel faaliyetlere katılmalarının sağlanacağını vurgulayan Lekesiz, şöyle konuştu:
"Rutin yapılan veli toplantıları dışında yapılacak her türlü eğitim ve öğretim faaliyetlerinde şubeler bazında ve okul rehber öğretmenlerinin hazırlayacağı programlar doğrultusunda veli bilgilendirme seminerleri düzenlenecektir. İlköğretimlerde yöneltme yönergesinin tam ve amacına uygun olarak uygulanması sağlanacaktır. Okul müdürlüklerimizin başarılı öğrenci ve öğretmenlerini çeşitli etkinlikler düzenleyerek ödüllendirmeleri, ayrıca başarılarını çeşitli tanıtım ve reklam yoluyla halkla paylaşmaları sağlanacaktır. İl ve ilçelerde yapılacak veli toplantılarına Milli Eğitim Müdürü katılacaktır. Maddi imkanları iyi olmayan ve dershaneye gidemeyen 8. sınıf, lise son sınıf ve mezun olmuş başarılı öğrencilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 100'er YTL'lik katkı yapılması sağlanacak ve bu öğrenciler, Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenecek kurslara katılacaklardır. OKS sonuçları incelendiğinde 36 olan Amasya ile 18. sıradaki Uşak arasındaki puan farkı sadece 4 olduğu düşünüldüğünde sınavlarda süre kullanımının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır. ÖSS'de ise bu fark daha belirgin olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin ÖSS sayısalda 56. olan Amasya ile 10. sıradaki Adana arasındaki puan farkı da 4'tür. Bu sebeple sınavlarda süre kullanımı ve sınavı erken terk etmeyi önlemeye yönelik olarak sınav stratejisinin belirlenmesi ve sınav stresinin ortadan kaldırılması için öğrencilere rehberlik yapılacaktır." 

Vali Celaleddin Lekesiz, bütün bu çalışmaların Valilik tarafından hazırlattırılan Amasya'nın Stratejik Planı'nda ve eğitim şuralarında belirlenen hedefler ve ilkeler doğrultusunda yürütüleceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 10:26:01
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 09:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?