5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilere uyuşturucu konferansı

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, liseli gençlere sigara ve uyuşturucunun zararlarını anlatan bir dizi seminerler verilmeye başlandı. 

Amasya Lisesi'nde düzenlenen ve Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Milli Eğitim Müdürü Avni Erdemir ve öğrencilerin izlediği seminere konuşmacı olarak katılan Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Biyolog Önder İdil, Amasya Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Mümin Vergili, Sosyolog Fadime Kurt, Psikolog Şehriban Yılmaz ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şubesi Ekipler Amiri Komiser Ragıp Polat, sigara ve uyuşturucunun zararlarını anlattı. 

Sigaranın ve uyuşturucu maddelerin vücuda verdiği zararların yanı sıra toplumsal zararlarından da bahseden uzmanlar, özellikle sigaranın iç organlarına verdiği zararı hazırlanan fotoğraflarla gösterdi. Seminerde, kötü alışkanlıkların başında gelen uyuşturucu madde kullanımının insan sağlığına, ruhsal ve akıl sistemine ve topluma yaptığı tahribatın tek kelimeyle korkunç olduğu, bütün dünya ülkelerinde uyuşturucu madde kullanma alışkanlığının bir çığ gibi artmakta olduğu, ülke ve sorumluların ise bu felaketin nasıl önleneceğini düşünmekte oldukları bildirildi. 

Ayrıca bu seminerlerin il genelinde tüm okullarda düzenleneceği belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 15:11:25
Güncelleme :26 Eylül 2006 Salı 23:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?