5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Haydi öğrenciler yarışmaya

Amasya Valiliği tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini kapsayan ödüllü resim, şiir, kompozisyon ve röportaj yarışması bu senede daha farklı türlerinde katılımıyla yeniden yapılacak.

Amasya Valiliği tarafından il genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak çocukların duygu, düşünce ve hayallerini ifade etmelerini sağlamak, Amasya'da kültür, sanat ve edebiyat ortamı oluşmasına katkıda bulunmak, okullardaki kültürel faaliyetleri teşvik ederek öğrencileri üretken hale getirmek ve aktif bir gençlik yetiştirmek amacıyla geçen sene başlatılan resim, şiir, hikaye, röportaj türlerini kapsayan yarışmalar, 2008 yılında da yeni konularla devam edecek.

Yarışma ile ilgili düzenlediği basın toplantısında geçen sene yapılan resim, şiir, kompozisyon ve röportaj dallarında yapılan yarışmaya il genelinde toplam 644 öğrencinin katıldığını, bunlardan mansiyon ödülleri ile birlikte dereceye giren 237 öğrencinin ödüllendirildiğini belirten Vali Celaleddin Lekesiz, "Bu sene yapılacak olan yarışmada kompozisyon, röportaj, şiir, resim, araştırma- inceleme ve öykü kategorilerinde öğrencilerimizin katılımları sağlanacak ve son başvuru tarihi ise 15 Şubat 2008 olacak. Yapılacak değerlendirmeler sonrasında her kategoride ilk 3'e girecek öğrencilerin yanı sıra 5 mansiyon, 5 teşvik, 5 jüri özel ödülü verilecek. Yarışmada birinciye 500 YTL, ikinciye 400 YTL, üçüncüye 300 YTL para ödülü verilecek ve ödüle layık görülen eserler bir kitap haline getirilip dağıtımı yapılacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?