5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Eğitim ordusuna taze kan

Amasya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törende, adaylık süreci sona eren öğretmenler yemin etti.
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Amasya Milletvekili Akif Gülle, daire müdürleri ve öğretmenler katıldı. Programda öğretmenlik mesleğine yeni başlayan ve adaylığı yeni kalkan öğretmenler davetlilerin huzurunda yemin ederken, emekli olan öğretmenlerde hizmet şeref belgelerini aldı.
Bireylerin, özellikle çocukların ve gençlerin toplum yaşayışındaki yerlerini alabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve anlayışları elde etmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine ve böylelikle sosyal yaşama sağlıklı bir şekilde uyumlarını sağlamalarına yardımcı olmanın eğitimin temel hedefi olduğunu belirten Vali Lekesiz, "Özellikle ülkemizin yarınlarını hazırlayan öğretmenlerimizin taşıdıkları ağır sorumluluğun bilinciyle kendilerini çok iyi yetiştirmeli, gelişen teknolojiyle birlikte gelişen zamana ve hızla ilerleyen bilgi akışına iyi adapte olabilmeliler" dedi.
..
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 17:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?