5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Her okula bir bilgisayar

Amasya Belediyesi tarafından başlatılan "Her Okula Bilgisayar Sınıfı" kampanyası kapsamında belediye tarafından Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda oluşturulan bilgisayar sınıfı törenle hizmete açıldı.

Bilgisayar sınıfının açılışını yapan Vali Celaleddin Lekesiz, öğretmenlerden bilgisayar sınıfının saklanmamasını ve öğrenciler tarafından kullanılmasını istedi. Vali Lekesiz, "Bilgisayar sınıfı okula müfettiş, Milli Eğitim Müdürü ya da Vali geldiği zaman açılmasın. Her zaman öğrencilerin kullanımında olsun. Öğrenciler bilgisayarları bozsun ve nasıl bozulduğunu öğrensin, arızanın nasıl giderildiğini de öğrensin. Artık çağımız bilgisayar çağı. Bunu öğrencilerimize öğretelim ve bilgisayarın nimetlerinden bütün dünyanın faydalandığı gibi bizlerde faydalanalım" dedi.

Kampanyaya Amasyalılar'ın desteğini isteyen Belediye Başkanı İsmet Özarslan ise, "Öğrencilerimizi bilgisayarlı eğitimden mahrum bırakmayalım. Artık her okulda bilgisayar sınıflarının kurulmasının zamanı geldi. Amasya'da bilgisayar sınıfı olmayan okul bırakmayalım" diye konuştu.
Vali Celaleddin Lekesiz ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan, açılışın ardından bilgisayar sınıfını incelerken, bilgisayar sınıfında bulunan 15 adet bilgisayarın 15 bin YTL'ye mal olduğu öğrenildi. Bilgisayar sınıfının açılışının ardından 40 yıl önce Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndan mezun olan Amasyalı işadamı Hasan Demirbaş'ın yaptırdığı kütüphanenin de açılışı yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?