5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Lekesiz'den eğitim açıklaması

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, "Tarih, Türk insanının neleri başaracağının kanıtlarıyla doludur" dedi. 

2006-2007 eğitim-öğretim yılı başlangıcı nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geleceğinin öğretmenlere emanet olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, öğretmenlere seslenerek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgiyle yaklaşarak onları bilgiyle donatınız. İlerlediğiniz yolda ışığınız ve rehberiniz Atatürk ilke ve inkılapları olacaktır. Ancak böylece hazırladığınız irfan ordusu bunu başarabilecek ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesinin zirvesinde yerini almasını sağlayabilecektir" dedi. 

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğine dikkat çeken Vali Lekesiz, velilere, "Ancak bugün asıl savaşımız eğitim ve çağdaş uygarlığın önüne geçme savaşımızdır. Bu savaşta cephede çalışan öğretmenlerimizi ve okul yönetimleri yalnız bırakmayacağınızı çok iyi biliyorum. Onlarla daha yakın ilişkiler içerisinde olarak çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasına destek veriniz" diye konuştu. 

Öğrencilere de hitap eden Lekesiz, "Sizler şu anda insan ömrünün en güzel çağındasınız. Sizler milletin istikbali, geleceğimizin teminatısınız. Amaçları, sizi hayata en iyi şekilde hazırlamak olan öğretmenlerimizin sözünden çıkmayın ve kendinizi vatanına, milletine faydalı birer bireyler olarak yetiştirin. Unutmayın ki, Türkiye Cumhuriyeti sizlerin omuzlarında yükselecektir" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 10:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?