5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Ünivresite heyecanı

'15 ilde 15 üniversite' kurulmasını öngören yasa tasarısının TBMM'de kabul edilmesinden sonra, üniversite kurulacak 15 il arasında bulunan Amasya'da büyük sevinç yaşanıyor.

Amasyalılar'ın yıllardır hayali olan üniversitenin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını belirten AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, "Kuruluşu TBMM tarafından kabul edilen Amasya Üniversitesi'nin bölgemize ve Amasyalılar'a hayırlı olmasını diliyorum. Amasyalılar ile birlikte Amasyalı siyasetçilerin de hayallerini süsleyen ve en önemli hedefleri arasında bulunan Amasya Üniversitesi'nin kuruluşu, AK Parti iktidarına ve bizlere nasip oldu" dedi.

Bundan sonra kendilerini daha da ağır sorumlulukların beklediğini açıklayan Albayrak, "Üniversitemizi geliştirmek ve akademik camiada saygın bir yere ulaştırmak başlıca görevimizdir. Tarihten günümüze Amasya'nın bilim ve kültür hayatına olan önemli katkılarının bundan sonra da artarak devam edeceği kanaatindeyim. Üniversitemizin bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında önemli bir katkı sağlayacağını ve bölgesinde bir yıldız gibi parlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 14:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz IP: 85.107.211.xxx Tarih : 31.12.2005 21:57:43
Gereksiz bir uygulama. 19 Mayıs Üniversitesinde okuyan öğrencilere zaten diploma veriliyor.Amasya Üniversitesi olsa ne değişecek acaba çok merak ediyorum.Ekonomik sıkıntı neden kaynaklanıyo açık net ortada...