3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

74 eseri bulunuyor

Çorumlu ünlü metal sanatçısı Hasan Tuluk, yaptığı 74 eserin albümünün yapılmasını istedi.

Bir çekiç ve çivi ile Anadolu motiflerini kullanarak yaptığı eserlerin gelecek nesillere taşınması için albümde toplamayı amaçladığını belirten metal sanatçısı Hasan Tuluk, "Eserlerimin gelecek nesillere taşınması için milli Eğitim Bakanlığı'na eserlerin yapılışı hakkında kitap yazılması ve albüm haline getirilmesini istedim. Bakanlık eserlerin araştırması için Başkent Üniversitesi'nden araştırma yapılmasını istedi.

Başkent Üniversitesi eserler üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda kitap yazılmasına uygun bulduğunu ancak albüm yapılmasının uygun olmadığı görüşünü vermesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı kitap basılmasına karar verirken, eserlerin albüm haline getirilmesini iptal etti" dedi.

Eserlerin büyük bir emek sarf edilerek yapıldığını ve tüm dünyanın ilgisini çektiğini belirten Hasan Tuluk, "Bu eserler sadece bir sanat eseri değil, Eserlerim Anadolu kültürünü ve yaşantısını anlatıyor. Eserlerimde Anadolu var. Bu konu dikkate alınmalı" diye konuştu.

Hasan Tuluk tarafından metal işlenerek yapılan Selimiye Camii maketi herkesimden takdirini toplarken, 1996 yılında Fransa'da düzenlenen 3. Altın Eller yarışmasında 'Halk Ödülü ve Jüri Ödülü' olmak üzere 2 dalda birincilik elde etti. Fransa, Almanya başta olmak üzere 37 yıllık sanat hayatında dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de 35 sergi açan Hasan Tuluk'un eserleri arasında, Selimiye Camii maketi, demirci ustası, davulcu ile zurnacı, köylüler gibi eserler olmak üzere toplam 100 eser bulunuyor.

Bugüne kadar yurt dışında açtığı sergilerden sadece 1991 yılında Almanya'da düzenlenen sergiye devlet katkısı ile katıldığını belirten Hasan Tuluk, "Hasan Tuluklar kolay yetişmiyor. Metal sanatına Türkiye ilgi göstermeli, Yapmış olduğum eserler Anadolu kültürünü yansıtıyor. Dünya yaptığım eserlere hayran devletin bu eserlere sahip çıkmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 20:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sitkigevenci IP: 81.213.161.xxx Tarih : 17.11.2005 12:57:13
ben mersinde oturuyorum.ünlü sanatçımız Sn.Hasan Tuluk'un adresini gönderebilirmisiniz.