3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Kentsel dönüşüm mimarları buluşuyor

Türkiye'de kaybolan tarihi kent dokularını, kültürel mirası korumak ve imar konularında üyeler arasında işbirliği ve deneyim alışverişi sağlamak amacıyla kurulan Tarihi Kentler Birliği 04-06 Nisan 2008 tarihlerinde Çorum'da toplanacak.

Buluşmanın Çorum için tarihi öneme sahip olduğunu söyleyen Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, misafirlerin Çorum'u daha yakından tanımaları ve Çorum'un değişen yüzünü görmeleri bakımından oldukça heyecan verici olduğunu kaydetti.

Çeşitli periyotlarla Tarihi Kentler Birliği'ne üye olan şehirlerde toplanılarak dünya çapında bilim adamlarıyla değerlendirmelerde bulunulduğunu aktaran Başkan Atlamaz, "Çorum, son yıllarda yaptığı çalışmalarda adından en sık söz ettiren illerin başında gelmektedir. Tarihi Kentler Birliği'nin Çorum'da toplanması da bunun bir neticesidir. Dünya çapında bilim adamları Çorum'a gelerek Çorum'un tarihi dokusunu, kültürel mirasını masaya yatıracaklar. Kültürel mirası korumak ekonomik gelişmeyi destekleyeceği için Çorumumuz adına çok büyük kazançlar sağlayacaktır" dedi.

Tarihi Kentler Birliği'nin doğal, tarihsel çevreyi, kültürel mirası koruma ve yaşatma yönünde üye belediyelerin girişimlerine destek verip, kaynaklar bulduğuna da değinen Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "04-06 Nisan 2008 tarihleri arasında ülkemizin bu alanda en önde gelen bilim adamlarının yanı sıra Belediye Başkanları da şehrimize gelecekler. Biz onlara Çorum'un değişen yüzünü göstereceğiz. Çorum Belediyesi'nin tarihi mirasa ne denli saygılı çalışmalar yaptığını müşahede edecekler. Velipaşa Konağı, Belediye Binası ve Saat Kulesi ile başlattığımız tarihi değere sahip eserlerin korunmasına yönelik çalışmalarımız saygın bilim adamları ve Belediye Başkanları tarafından mahallinde görülecek" diye konuştu.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum olarak böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak oldukları için çok heyecanlı olduklarını, Çorum'un çıtasını daha yukarılara çıkaracaklarına olan inancının tam olduğunu ifade ederek, "Çorumlu hemşerilerimiz de bu büyük organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklardır. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 18:33:42
Güncelleme :21 Şubat 2008 Perşembe 18:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?