7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Başkandan kazı ekibine ziyaret

Çorum'un Boğazkale (Hattuşaş) İlçesi'nde sürdürülen kazı çalışmalarına Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden Jürgen Seeher'in yerine Doç. Dr. Anderas Schachner'in başkanlık yapacak.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Boğazkale İlçesi'nde Alman Arkeoloji Enstitüsü adına kazı çalışmalarını yürütecek olan kazı Başkanı Doç Dr. Anderas Schachner'i ziyaret ederek, bölgedeki kazılar hakkında bilgi aldı. 

Hitit Medeniyeti'nin kapalı bir hazine olduğunu ve kazı çalışmalarında vurulan her kazmanın bu hazineyi gün ışığına çıkardığını vurgulayan Başkan Atlamaz, ''Hitit uygarlığını ne kadar zirveye taşırsak Çorum'un tanıtımı için o kadar iyi olur. İnşallah bu yıl kentimizin turizm alt yapısının büyük bir bölümü tamamlanacak'' diye konuştu. 

Kazı Başkanı Schachner de, 2006-2007 kazı sezonunun Haziran ayı içerisinde açılacağını bildirdi. Bu yılki çalışmaları iki koldan yürütmeyi planladıklarını ifade eden Schachner, kazı amaçlı çalışmaların sonbahar mevsimine kadar süreceğini kaydetti. 

Geçen yılki kazılarda sivil halkın oturduğu tahmin edilen büyük yapılardan birinin kazıldığını bu yıl da bu kazıların süreceğini belirten Kazı Başkanı Doç Dr. Anderas Schachner, Hitit Medeniyeti'nin oldukça önemli bir medeniyet olduğunu kaydetti.

TURAN ATLAMAZ'DAN SCHACHNER VE WİLSON'A HEDİYE
Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Boğazkale kazı Başkanı Doç. Dr. Anderas Schachner'e, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Alacahöyük'e geldiği dönemlerde çekilen bir fotoğrafını hediye etti. Aşıkoğlu Tesisleri'nde yeni kazı Başkanı Schachner'e ve BBC Belgesel Yönetmeni Martin Wilson'a teşekkür ziyareti gerçekleştiren Atlamaz, BBC Belgesel Yönetmeni Martin Wilson'a da çeşitli hediyeler verdi. 

Belgeselin 3 ana konudan oluştuğunu ifade eden Wilson, ''Yaklaşık bir saat sürecek olan belgeselde Hitit Medeniyeti'nin doğuşu, kimler tarafından, ne zaman kurulduğu ele alınacak. Dramatik Belgesel tarzında çekilen belgeselin çekimlerini 30 Nisan'da tamamlayacağız'' diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 20:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?