8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Uzman arkeolog uyardı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Arkeolog Serap Şahin, Çorum'un tanıtımı için bölgesel ya da nokta bazında destinasyon hazırlıkları yapıldığını söyleyerek, Çorum'un tanıtımını önemsediklerini söyledi.

Çorum'un sadece leblebiyle birlikte anılmasının çok büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Şahin, "Çorum, dünyada sadece leblebisiyle anılmıyor. Dünya, Çorum'u çok farklı platformlarda inceliyor" diyerek, Türk el sanatları çeşitlerinin yetirince tanıtılamadığını dile getirdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hitit Destinasyonu Turistik Ürün Oluşturma ve Pazarlama" seminerlerine katılmak üzere Çorum'a gelen Arkeolog Serap Şahin, Çorum'un, başta yöresel el sanatları olmak üzere özellikle de Hititler'e ait figürlerin tanıtılması noktasında eksik kaldığını belirterek, "Çorum'da Kargı bezinin artık yapılmadığını gördük. Bu büyük bir eksiklik. Çorum'un folklor giysileri rengarenk, müziği ise adeta huzur verici. Çorumlular, tüm bunları birleştirerek kendi değerlerine sahip çıkmalı" dedi.

Seminerin önceki gün düzenlenen bölümünde bir kaymakamın "Alacahöyük ve Boğazkale'yi büyütüyorsunuz" şeklindeki sözlerini anımsatan Şahin, "Çorum'u daha fazla büyütmeliyiz. Sizler, Anadolu'da ilk medeniyeti kuran Hititler'in mirasçılarısınız. Sizlerin bu medeniyete daha fazla sahip çıkmanız gerekiyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 18:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu ağca IP: 88.252.181.xxx Tarih : 6.01.2009 14:05:28

merhaba ben cansu arkeoloji bölümünü istiyorum fakat boşta kalmaktan korkuyorum bunun için ne yapmalıym?