7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Çorum Merhaba 15 yaşında

Çorum'da 5 Mayıs 1992 tarihinde yayın hayatına başlayan Çorum Merhaba Gazetesi, okurlarıyla 15. yılını coşku içinde kutluyor. 

Çorum Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kubilay Olcan, kentin tüm temel sorunlarının çözümü konusunda basın olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirterek, haberde objektif olmayı ilke edindiklerini söyledi. 

Merhaba Gazetesi'nin geride kalan 15 yılda tüm kesimlerin takdirini toplamayı ve yerel gazeteler arasında düzeyli bir yer edinmeyi başardığını belirten Olcan, "5 Mayıs 1992 tarihinde yayın hayatına başlayan gazetemiz, Çorum'u kucaklayan, dürüst, seviyeli, birleştirici, tarafsız, herkese ve her kesime eşit mesafede, objektif olmayı kendine şiar edinerek sürdürdüğü yayın hayatında 15 yılı geride bıraktı. Geride kalan yıllarda farklı, toplumun değer yargılarına saygılı, ilkeli yayın politikasından ödün vermeyen gazetemiz, Çorum yerel basınında da önemli bir yerdedir. 12 sayfanın altına düşmeyerek, okurlarına dolu dolu bir gazete sunmak için çaba sarf eden Merhaba Gazetesi, tarafsızlık ilkesinden asla taviz vermeyecektir" dedi. 

Kubilay Olcan, Merhaba Gazetesi olarak 15. kuruluş yıldönümlerinde farklı bir anlayışla yayın hayatına başladıklarını ifade ederek, "Özgür basının gücü, tartışılmaz biçimde herkesçe kabul edilen bir gerçektir. Bireyin yaşadığı yer ve ülkesiyle, genelde dünyamızla ilgili her alanda bilgilenme hakkı vardır. Bu hak aynı zamanda, okurla yayın organı arasında kurulan diyalogla şekillenebilmektedir. Okurumuza saygılıyız. Okurlarımızın içinde bulundukları zor koşulları en iyi bilenlerdeniz. Merhaba Gazetesi olarak bir yığın zorluğa biz de göğüs germekteyiz. Gazetemizin hazırlanmasında, basımında ve sizlere ulaştırılmasında olan gece-gündüz, hafta sonu tatili gibi zamanlar bizim için görevi sürdürme zamanlarıdır. Bundan sonra da içeriğimizi zenginleştirmeyi, evlere ulaşmayı hedefliyor ve umut ediyoruz. Siz değerli okurlarımızın katkısı ve manevi desteği tek dayanağımızdır. Okurlarımızın haklı eleştirileri, yolumuza ışık olacaktır. Gazetemizin okunması, işyerlerinden evlere taşınması önemli bir dileğimizdir. İnsan haklarına saygılı davranmak, laik-demokratik-çağdaş Cumhuriyetimiz'e sahip çıkmak, ülkemizin birlik-beraberliğine katkıda bulunmak, çağdaş hukuk kurallarına saygılı olmak, objektif ve doğru haberciliğin peşinde olmak yaşam inancımız ve ilkelerimizdir" diye konuştu. 

5 Mayıs 1992 tarihinde Almanya'da maden mühendisi olarak çalışan İbrahim Kozuluk tarafından kurulan ve ilk etapta haftalık olarak yayın hayatına başlayan Çorum Merhaba Gazetesi, 30 Eylül 1992 tarihinde günlük olarak yayınlanmaya başladı.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 14:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
huseyin suluk IP: 62.183.25.xxx Tarih : 22.04.2008 15:06:40

degerli merhaba calsanlari nice 15. ci yillara der ve yayin hayatinizda basarilar dilerim