3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Velipaşa Konağı kışa hazırlanıyor

Çorum Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Velipaşa Konağı, turistlerle halkın hizmetine açılırken, konak kışa farklı bir imaj ve vizyonla giriyor.

Velipaşa Konağı vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için iç dizaynı yeniden hazırlandı.

Yaklaşık 150 yıllık bir kültür mirası olan tarihi Velipaşa Konağı, Çorum Belediyesi tarafından aslına uygun restore edilerek yüzyıla uygun konaklama olanağı sunan bir turizm ve kültür merkezi olarak 1 Temmuz 2005 tarihinde hizmete girdi.

Çorum'da saygın bir yeri olan Velipaşa tarafından yapılan ve ismi verilen Gülabibey Mahallesi Metrepol arkasında bulunan tarihi Velipaşa Konağı'nın hizmete girmesinin ardından, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı.

Açıldığı günden itibaren bugüne kadar yüzlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı. Geçmiş tarihi günümüze taşıyan Velipaşa Konağı sanatsal günlere hazırlanıyor. Her gece farklı bir sanatsal etkinliklerle halka hizmet verecek konağın vatandaşlar tarafından yine ilgi odağı olacağı bekleniyor.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Velipaşa Konağı'na tüm Çorumluları davet ederek, "Velipaşa Konağı insana huzur ve rahatlık veriyor. Vatandaşlarımız aileleriyle birlikte konağa gelerek dinlenme imkanı bulabilirler. Aynı zamanda aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte konakta oturarak çay keyfi ve kahve keyfi yapabilme imkanı bulabilirler" dedi.

Başkan Atlamaz, "Vatandaşlarımız çocuklarını konağa getirsinler, buranın havasını koklasınlar, Velipaşa Konağı insana huzur ve rahatlık verecektir" diye konuştu.

Velipaşa Konağı'nın İşletme Müdürü Zübeyde Çakıl ise, konağı kışa hazır hale getirdiklerini belirterek, tüm vatandaşları aileleriyle birlikte kışın konakta ağırlamayı istediklerini söyledi. Farklı kültürel faaliyetlerle sanatsal etkinliklere sahne olacak Velipaşa Konağı'nın Çorumluların kendi evleri olduğunu ifade eden Zübeyde Çakıl, "Konakta aile ortamı var. Aile huzuru var tüm Çorumluları konağın eşsiz rahatlığına bekliyoruz" diye konuştu.

"Hedefimiz insana hizmet" diyen Çakıl, "Tarihi günümüze taşıyan, insanlara huzur veren Velipaşa Konağı'na gelen insanları kendi evlerinde hissetmeleri için personellerimiz gereken özeni gösteriyorlar" dedi. Toplu rezervasyonları da kabul ettiklerini dile getiren Çakıl, "Konağa grup halde gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Konağımızda önemli toplantıların yapılma imkanı var. Önceden rezervasyon yaptırmaları halinde tüm grupla gelen vatandaşlarımızı ağırlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Dış görünüşü ve ihtişamıyla insanların yoğun ilgisini çeken Tarihi Velipaşa Konağı'nın iç dizaynı da gelen insanları cezbediyor. Konak içerisinde bulunan odalar aslına uygun olarak yeniden dizayn edilirken, yaklaşık 16 odası bulunan Velipaşa Konağı, gelen misafirlerine rahat sohbet etme imkanı sunuyor.

Aileler çocuklarıyla birlikte odalarda sohbet ederek, çay ve kahve içme imkanı buluyor. Gelen misafirlerin isteği üzerine özel taş fırında yapılan gözleme, damak tadına ayrı bir lezzet katıyor.

Velipaşa Konağı tarihine uygun şekilde restore edilirken, yine tarihine uygun şekilde hizmet veren personeller çalışmalarına devam ediyor. Konağa gelen misafirleri güler yüzle karşılayan konak çalışanları, Kanak İşletme Müdürü Zübeyde Çakıl'ın nezaretinde gelen vatandaşlara hoş bir gün yaşatıyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 16:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?