19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP'de iftar yemeği

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğinde, partililer biraya geldi.

Hüseyin Restaurant'ta gerçekleştirilen iftar yemeğine, Kit Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Milletvekilleri Ali Temür, Hasan Aydın, Adem Tatlı, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Yemeğin ardından konuşma yapan Kit Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, iktidarlarının 3 Kasım 2002 Genel Seçimleri öncesinde verdikleri sözleri 3 yıl gibi kısa sürede yerine getirdiğini savundu. Canikli, yaptıkları ile yetinmediklerini aktararak, iktidarlarının canla başla çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü kaydetti.

Canikli, Türkiye'nin AB giriş sürecinde son 40 yıldır ilk kez taviz vermeden, çok şeyler kazandığını iddia ederek, "Geçmiş hükümetler, AB sürecinde çok büyük tavizler vermişlerdir. Bunlardan biri de Gümrük Birliği'dir. Gümrük Birliği ile AB ülkelerinin tüm firmalarına Türkiye pazarında kısıtlama olmaksızın doğrudan ürün satma imkanı verilmiştir.

Bunun gibi onlarca tavizler vardır. Oysa ki, bu tavizlere rağmen Türkiye olarak hiçbir şey kazanılamadı. Çok eleştirilen iktidarımız ise akılcı adımlar atarak, az şey vererek, çok şeyler kazanmamızı sağladı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 01:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?