4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Giresun'dan muhalefete yüklendi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ana muhalefet partisi CHP'nin suni gündemler oluşturduğunu söyleyerek, "Gerekçelerinize ve söylemlerinize kargalar bile güler'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "il il eğitim tarama" çalışmalarının 32. durağı olarak Giresun'a geldi. 22 bürokratıyla birlikte gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün bin yatak kapasiteli yurdunun temel atma törenine katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi.

Liderlerin mal varlığı tartışmalarıyla başlayan iktidar ve muhalefet partisi arasındaki söylemlere paralel olarak Bakan Çelik, hükümetin her alanda yaptığı işlerin görmezlikten gelindiğini ve yanıltılmaya çalışılan halkın gerçekleri gördüğünü söyledi.

Yıl sonuna kadar hiçbir ilde ve ilçede bilgisayarsız okul kalmayacağını ifade eden Çelik, "Hükümetimizin seçim öncesinde açıkladığı ve muhalefetin hayal olarak nitelendirdiği duble yolda 6 bin kilometreye ulaşıldı. Yıllardır bir türlü bitirilemeyen Karadeniz sahil yolunun içler acısı durumunu herkes biliyor. Her şey tesadüfen olmuyor. Eğitime kazandırılan 175 bin kız çocuğunun okula kazandırılması mı? Hayal. İlköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılan kitaplar mı? Hayal. Kaç yıldır hükümetimiz elektriğe zam yapmadı. Hükümete geldiğimizde petrolün varil fiyatı 20 dolardı, şimdi 70 dolara çıktı. İnşallah İran krizi çıkmaz. Eğer biz bu zamları yapsaydık, şu an petrolün fiyatı 4 kat artardı" dedi.

Muhalefetin suni gündemler oluşturduğunu savunan Bakan Çelik, "Sizin bu söylemlerinize kargalar bile güler" diyerek, Türkiye'nin 3 yıldan beri yapılan çalışmalarla şantiyeye döndüğünü, yatırımların hızla devam edeceğini kaydetti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak ise, Giresunlular'a yurdun bir yıldan daha kısa sürede hizmete açılacağını müjdeledi. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törene, Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ve diğer
devlet erkanı katıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 13:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?