4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Vali'den terör açıklaması

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri ile özellikle büyük şehirlerde bölücü terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği olayların, yüzyıllardır Türkiye'yi bölüp parçalamak amacıyla sürdürülen oyununun yeni halkası olduğunu söyledi.

Vali Kocatepe, Giresun İl Genel Meclisi üyelerini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, son günlerde bölücü örgüt yandaşlarının Doğu ve Güneydoğu bölgeleriyle özellikle büyük şehirlerde terör olayları gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Terörün, Türkiye'yi tehdit enden unsurlar arasında yer aldığını ifade eden Vali Kocatepe, bazı kesimlerce terör kullanarak Türkiye'de huzur ve güven ortamının yok edilmesine çalışıldığını savundu. Türkiye'nin coğrafyasının konumu ve petrol kaynaklarına yakın bir bölgede bulunması bakımından dünyanın tüm ülkelerinin, insanlarının ve milletlerinin gözünde olan bir toprak durumunda bulunduğunu dile getiren Kocatepe, bu nedenle Türkiye'nin güçlü bir devlet olmasının terör kullanılarak birlikte engellenmeye çalışıldığını vurguladı.

Doğu ve Güneydoğu bölgeleriyle özellikle büyük şehirlerde bölücü terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği olayların, yüzyıllardır Türkiye'yi bölüp parçalamak amacıyla sürdürülen oyununun yeni halkası olduğunu kaydeden Kocatepe, "Bazı güçler tarafından suni olaylarla maalesef insanlarımız arasında ayrılıklar çıkarılmak istenmektedir. Türkiye'yi bölüp parçalayarak hükmedilir bir coğrafya haline getirmek amacı, bu oyun yüzyıllardır sürdürülüyor. Maalesef içimizde bu oyunlara gelen gafiller de var. Oyunlara alet oluyorlar.

Bu konuda duyarlı ve uyanık olmamız lazım. Bizi kendi içimizde birbirimize düşürecek boyutta tepkiye neden olmamalıyız. İç huzurumuzu bozucu, birbirimize cephe alıcı eylem boyuta gelmeden, kardeşçe dostça birbirimize sarılarak gerçekleri bilmeyenlere anlatmalıyız" dedi.

Terör örgütü PKK'nın Karadeniz'e açılmak gibi bir gayesinin bulunduğunu, geçtiğimiz yıl bunu gerçekleştirmek için bölgeye sızmaya çalıştığına hatırlatan Vali Şükrü Kocatepe, "Geçen yıl Giresun'a birkaç çapulcu geldi. Yaz döneminde huzurumuzu kaçırmak istediler. Ama güvenlik güçlerimizin başarılı çalışmaları sonucu Giresun'da önemli bir eylem gerçekleştiremediler. Bir-iki yerde göründüler. Çalışmalarımız sonucu üçünü yakaladık. Biri vuruldu, üçü de geldikleri yere kaçtı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 15:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?