3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Mehmet Ağar Giresun'da

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminden önce bir hükümet meselesi bulunduğunu ileri sürerek, yapılması gerekenin erken seçime gitmek olduğunu savundu. 

Karadeniz Bölgesi'nde çeşitli illeri ziyaret eden DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bugün Giresun'a geldi. Türkiye'nin mevcut iktidar döneminde dünya piyasasında fındıktaki gücünü terk etmeye başladığını ileri süren DYP Lideri Ağar, "Buradan soruyoruz. Fındıktaki hakimiyeti kimin adına terk ediyorsunuz? Geçen sene 2 milyar dolar olan ihracat, bu seneki rakamlar göz önüne alındığında 1 milyar dolar veya bunun biraz daha altında ortaya çıkacağı gözlenmektedir. Geçen sene 1 milyar dolar alınan gelir bu sene olmayacaktır. Büyük bir gelir kaybıyla karşı karşıyayız. Ortaya çıkan tabloda korunan bizim üreticimiz değildir. Bu hükümet kimin hükümeti olduğuna karar vermelidir" dedi. Hükümetin 4 yıldır yanlış uygulamalarla tarım kesimini perişan ettiğini iddia eden Ağar, Türkiye'nin bu hükümete rağmen yoluna devam edeceğini, gelip geçici sıkıntıların hükümetin ömrü kadar olduğunu öne sürdü. 

Fındık üreticisinin bir süre önce Ordu'da yaptığı mitingle ilgili Başbakan'ın "Fındık üzerinden siyaset yapıyorlar" şeklindeki sözlerini değerlendiren Ağar, "Biz siyaseti yapıcı anlamda inşa ediyoruz. Başbakan bizi bu meseleyi siyasete alet etmekle suçluyor. Siyaset yapılmayacak da ne yapılacak? Demokratik ülkede siyasetin dışında bir çözüm mü var, çare mi var? İşte terör, dış politika, fındık, tarım, siyasetin dışında bunların konuşulacağı hangi alan var? Karadeniz halkı mitingle feryatlarını haykırmıştır. Bu mitingde çok haklı olarak ortaya konulan talepleri, ülkenin Başbakanı ve iktidar partisinin temsilcileri yasadışı örgütlerin etkisiyle yapılmış gibi gösterme yanlışlığına ve gafletine düşmüşlerdir. Verilen mesajları doğru düzgün anlayıp bunun gereğini yapmak yerine, fındık üreticisini ve fındık gibi mübarek ürünü güçlendirmek yerine, kalkıp bir takım suçlamalarda bulunarak kendilerini buralarda siyaset yapamaz hale getirmişlerdir" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan'ın vatandaştan özür dilemesini de isteyen Ağar, "Biz yanlış yaptık, biz bu işin altında kaldık, biz bu hatadan geri dönüyoruz desinler. Çok korktukları, o giden oyları geri alsınlar. Bundan biz rahatsız olmayız. Vatandaş yeter ki iyi olsun, huzurlu ve rahat olsun" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuşan DYP Genel Başkanı Ağar, bundan önce ülkede bir hükümet meselesi bulunduğunu ileri sürerek şunları söyledi: "Türkiye'de 1950'den bu yana 3-4 yılı aşan bir dönemde seçim olmamıştır. Türkiye'de süre dolmuştur. Hükümetle ilgili kanaatler milletin kafasında kesinleşmiştir. Türkiye'de 4 yılı aşan bir zamanda seçim dönemini zorlamanın doğru bir tarafı yoktur. Türkiye gerçek bir anlamda istikrarı yeni bir genel seçimle yakalayacaktır. Demokrasinin gücü seçimden gelir. Demokratik ülke olmanın kriterlerinden bir tanesi seçim yapabilen bir ülke olmaktan geçer". 

Giresun'daki temaslarını tamamlayan DYP lideri Ağar, daha sonra Rize'ye gitmek üzere ilden ayrıldı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 19:46:35
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 12:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?