2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

30 yıllık korkuya son

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Alemdar köyünü 30 yıldır tehdit eden kayaların parçalanarak kaldırılması için 10 haneli Öztürk Mahallesi boşaltıldı.

Kayaların parçalanması ile bizzat ilgilenen Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir, mahalledeki 48 vatandaşın geçici bir süre olarak akrabalarının yanına yerleştirildiğini, mahallede yaz aylarında kalan bazı vatandaşların ise sonbahar ayları ile birlikte İstanbul ve Bursa'ya göç ettiklerini belirtti. Hasan Pir, "Mahallede her türlü tedbirleri aldık. Jandarma ve Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait ekiplerimizle birlikte her türlü ihtimale karşı tam donatımlı bir ambulansı da bekletiyoruz" dedi.

Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir, köylülerin 30 yıl öncesine dayanan müracaatları olduğunu belirterek, "Köylülerimizin bu korkularını ortadan kaldırmak amacıyla Valimiz Veysel Dalmaz'ın başkanlığında 20 gün önce yapılan il daimi encümen toplantısında mahallenin boşaltılarak kayaların parçalanarak kaldırılması yönünde alınan kararı uygulamaya koyduk. Bu amaçla işin çabukluğu ve yaklaşan kış şartları da gözönüne alınarak mahalleyi tehdit eden kayaların kaldırılması işini ihale usulüyle özel teşebbüse verdik. Sanıyorum 5-10 gün gibi kısa bir süre içerisinde mahallenin 300 metre yukarısında bulunan kayalar parçalanarak kaldırılacaktır" diye konuştu.

Kayaların kaldırılması çalışmaları süresince köyün elektriklerinin de kesileceğini belirten Pir, "İşimizi çok dikkatli yapmak zorundayız. Bu sebeple her türlü önlemi almak zorunda kaldık. Köy Hizmetleri Birim Müdürlüğü'ne ait ekiplerimiz de çalışma süresi içerisinde görevleri başında olacaktır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Köy Muhtarı Yücel Berker ise otuz yıldır geceleri korkulu rüya gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

"30 yıllık süre içerisinde yaptığımız başvurular hep askıda kaldı. Bizi bu korkudan kurtarmaya çalışan başta Valimiz Veysel Dalmaz ve tüm ilgililere köyüm adına teşekkür ediyorum. Belli meyve ağaçlarımız kayaların yuvarlanması sonucu kırılacak, belki bazı evlerimize kaya isabet edecek ama hiç değilse 30 yıldır gördüğümüz korkulu rüya sona erecektir. Bu nedenle çok memnunuz."

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 12:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?