6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Erikbeli yolunda heyelan

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde önceki gece meydana gelen heyelan nedeniyle beldeye içme suyu verilemiyor.

Özkürtün-Erikbeli grup yolunun üçüncü kilometresinde meydana gelen heyelansonrasında 3 bin metreküp hafriyatın yolu kapattığını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın heyelanla ilgili çalışmalara 1-2 gün içerisinde başlanılacağını söyledi.

Yalçın, İl Genel Meclisi Kürtün üyesi Mesut Şen, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Birimi Müdürü Ekrem Akdoğan ve Kürtün İlçe Bakımevi sorumlusu Mehmet Aslanİle olay yerinde incelemelerde bulundu. Yalçın, burada yaptığı açıklamada heyelan sonrasında ana kayada asılı parça ve hareketlilik gözlendiği için iş güvenliği açısından çalışmaların 1-2 gün sonra başlayacağını söyledi.

Yalçın açıklamasına şöyle devam etti: "Bölgede geçtiğimiz gece meydana gelen heyelan nedeniyle Erikbeli yaylasına ve bazı köylerimize ulaşımı sağlayan yol kapandı. Özkürtün içme suyu ana bağlantısı da bu yoldan geçtiği için tesisatta ağır hasar meydana geldi. Bu nedenle beldeye içme suyu sağlanamıyor. Kapanan bu yola alternatif servis yolumuz olduğu için vatandaşlarımızın köylerine ulaşımında herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Uzman arkadaşlarımızın bölgede yapacağı tespitler sonrasında hafriyat temizleme ve yol açma çalışmalarına 1-2 gün içerisinde başlayacağız".

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 14:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?