7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Gümüşhane'de 90. yıl şenlikleri

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere Aşıklar Şöleni ile başlandı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan şölene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı şölenin açılışında yaptığı konuşmada, bu yılın kurtuluşun 90.yılı olması nedeniyle şenlikleri 3 güne yaydıklarını ve daha fazla etkinlikle tüm vatandaşların duygularına ortak olmak istediklerini söyledi.

Kurtuluş Savaşı boyunca şehitlik mertebesine ulaşan, bu vatan için kanlarını canlarını seve seve verenleri şükranla andıklarını söyleyen Canlı: “Toplum olarak bu kurtuluş günlerinde daha duyarlı hale geliyoruz. Hem geçmişimizi yaşıyoruz, hem geçmişimizi hatırlıyoruz, hem de gelecek nesillere daha iyi bir memleketi nasıl bırakabiliriz, nasıl daha iyi imar edebiliriz onun hesabını yapmak durumundayız. Elbetteki milletleri millet yapan bir takım değerlerin ne olduğunu da burada iyi ortaya koyup ona göre kendimize bir yön çizmemiz gerekiyor. Ülkemiz çok zor şartlarda çok zor bir dönemden de geçiyor. Her zaman ülkemiz milletimiz yabancı güçlerin hedefi olmuş bir ülke. Türk milleti her zamankinden daha çok birlik beraberlik içerisinde ve uyanık olmalı. Kendini millet yapan değerlere daha çok önem vermeli ve ona göre ileriye doğru hareket etmelidir.”dedi.

Canlı’nın konuşmasının ardından sahne alan Aşık Selami, Hamza Topuz, Murat Şekerli, Ozan Temeli, İsrafil Taştan, Aşık Zakiri, Aşık Dumani ve Aşık Selami şiir ve türkülerle izleyenlere hoş dakikalar yaşattılar. Programın finalinde ise aşıkların atışması salonda bulunanları hem güldürdü hem düşündürdü.

Program Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker’in şölene katılan aşıklara plaket ve çiçek vermesi ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 11:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?