6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

SGK İl Müdürü Başer göreve başladı

Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Başer, hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi ve en üst seviyede hizmet sunmayı amaç edindiklerini söyledi.

Tokat SSK İl Müdürlüğü’nden Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’ne atanan Bilal Başer, açıklamalarda bulundu.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın, 5502 Sayılı Kanun’la kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirildiğini ifade eden Başer, il müdürlükleri bünyesinde kurulacak olan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri aracılığı ile hizmeti vatandaşların ayağına götürmeyi ve en üst seviyede kalite hizmet sunmayı amaç edindiklerini kaydetti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 25 bin çalışanı ve hizmet ettiği 70 milyonla önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'nin en önemli kurumu olacağını söyleyen Başer, "Bunu gerçekleştirmek almacı ile öncelikle fiziki alt yapı ve otomasyon alt yapı çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu konularda merkezden yürütülen çalışmalar taşra birimlerinde de gerçekleştirilerek her kademede aralıksız devam edecektir." dedi.

2007 yılı sonu itibariyle pirim gelirlerinin emekli aylıklarını karşılamadığını belirten Başer, "2007 yılı sonu itibariyle pirim gelirlerimizin toplamı 42 milyon 573 bin YTL iken emekli aylığı ödemelerimiz toplamı 52 milyon 311 bin YTL olarak gerçekleşmiştir. Bu da pirim gelirlerimiz ile emekli aylıklarının ancak yüzde 81'ini karşılanabildiğini göstermektedir. Bu gerçekten hareketle önümüzdeki dönemde kayıt dışı istihdamın önlenmesi, prim tahsilatımızın artırılması ve benzeri konularda yoğun bir çalışma dönemine girilecektir. Bu sorunu işverenlerimizi cezalandırıcı yöntemlerle değil, bilgilendirici ve yol gösterici bir anlayışla çözmeye çalışacağız." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 18:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?