6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Gümüşhane'den kar manzaraları

Gümüşhane'de dün akşam başlayan kar yağışı il merkezinde etkili oldu. Zaman zaman şiddetini arttıran yağış, şehirde ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Gümüşhane'de günlerdir etkili olan soğuk hava dün akşamdan itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Türkiye genelinde hissedilen soğuk ve yağışlı havanın etkilediği Gümüşhane'de dün başlayan kar yağışı akşam saatlerinde şiddetini arttırdı.

Şehir merkezinde kar kalınlığı gece yarısı yer yer 6 santimetreye ulaşırken, yağış sabah saatlerine kadar sürdü.

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Perşembe gününe kadar sürmesi beklenen kar yağışının, hafta sonu yerini güneşli havaya bırakması tahmin ediliyor.

 

Bu arada uzun zamandır kar yağmayan Gümüşhane'de fırsatı değerlendirmek isteyen bazı vatandaşlar bir pastanenin önüne sandalyeleri koyarak kaldırımda salep içtiler. İki arkadaşın kar yağışı altında kaldırımda sandalyelere oturup salep içmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Kar altında salep içmenin daha güzel olduğunu, daha önce hiç kar altında salep içmediklerini söyleyen Temel Tunç (25) ve Mehmet Yücel Ergin (20), "Üstümüz epey karlıydı. İçeri girmek istemedik. İşletmeci arkadaşa söyledik, sandalyeleri dışarı koydu ve servisi yaptı" dedi.

12 yıldır Gümüşhane'de pastane işlettiğini söyleyen işyeri sahibi Mustafa Kızmış, kar yağmadığı zamanlarda daha soğuk olduğu için vatandaşların salebe daha çok rağbet ettiğini söyledi. Kızmış; Ergin ve Tunç'un talebi üzerine dışarı sandalyeleri koyarak salep servisi yaptığını, bu yıl salep satışlarının soğuk havalar nedeniyle daha iyi olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 11:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.252.74.xxx Tarih : 30.01.2008 20:27:27

ee nede olsa burası gumushane karda var yagmurda napacann