3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

70 yaşında okuma öğrendi

Kelkit'te okuma-yazma öğrenen 70 yaşındaki kadın, sevincini Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret ederek paylaştı.

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı kursa giderek okuma-yazma öğrenen 70 yaşındaki Sallı Alp, 16-17 Kasım tarihlerinde Antalya'da yapılan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer'in başkanlık ettiği eğitime destek toplantısına Gümüşhane'yi temsilen Vali Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz ile birlikte katıldı.

Alp, sevincini paylaşmak için Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz da hazır bulundu. Sallı Alp, "Okuma-yazmanın mutluluğunu sizlerle de paylaşmak istedim. Köyümüzdeki okula üvey annem beni yollamadı. Okuyamadım. Daha sonra evlendim. Okumaya fırsat bulamadım. 4 kız çocuğum var, 4'ünü de okuttum. Bana da 70 yaşında okuma- yazma öğrenmek nasip oldu. Çok mutluyum, bu mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Sallı Alp ile makamında bir süre sohbet eden Vali Veysel Dalmaz, "İlimizde okuma-yazma oranı üst düzeyde. Ancak, yine de okuma-yazma bilmeyen insanlarımız var. Bunların da modern dünyaya kazandırılması lazım. Valilik olarak bu görevimizi üst düzeyde yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi de 70 yaşındaki teyzemiz. Kendisi bu yaşa kadar okuma-yazma öğrenememiş ama okuma-yazmanın hayaliyle yaşamış ve bu yaşta öğrenmiş. Çok mutlu olmuş, onun mutluluğunu bizlerle paylaşmak istedi. Bizden en önemli isteği daha çok okuma-yazma bilmeyen var, bu kurslar devam etsin, oldu. İsteğini yerine getireceğiz. Kurslarımızın kapsamını genişleterek okuma- yazma bilmeyenlere öğrenmeleri için her türli imkan sağlanacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 15:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?