3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Afetevleri 16 yılda teslim edildi

Gümüşhane'nin çeşitli yerlerinde değişik yıllarda meydana gelen afetler sebebiyle yıkılan evlerin yerine aradan yıllar geçtikten sonra yapılan afetevleri hak sahiplerine kura ile teslim edildi.

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Kalkanlı Köyü'nde 1991 yılında meydana gelen kaya düşmesi ve heyelan sonucu evleri yıkılan 18 aile, Atalar Köyü'nde 1989 yılında meydana gelen heyelanda mağdur olan 11 aile, Kirazlık Köyü'nde 1989 yılında meydana gelen kaya düşmesi ve heyelan nedeniyle afete maruz kalan 10 aile, Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Esenyurt Köyü'nde 1989 yılında meydana gelen kaya düşmesi ve heyelan sebebiyle 14 aile ve Hasköy Köyü'nde meydana gelen heyelan sebebiyle evleri yıkılan 6 aileye Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan 60 afetevi Halk Eğitim Müdürlüğü'nde noter huzurunda yapılan kura çekimiyle teslim edildi.

Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Akif Erikan, 60 afet konutunun bu yıl 1 trilyon 3 milyar lira harcanarak eylül ayı içerisinde tamamlandığını, geçici kabulünün yapıldığını ve hak sahiplerine teslim edilir duruma getirildiğini söyledi. Müdür Erikan "Afetzede vatandaşlar teslim aldıkları afetevlerine 2 yıl içerisinde hiçbir ödeme yapmayacaktır. İki yıl sonra ayda 125 milyon liradan başlamak kaydı ile 18 yıl süreyle ödeme yapacaklar" dedi.

Erikan, 40 daireli afetevinin Gümüşhane merkez Hasanbey Mahallesi'nde, 20 afetevinin ise Karşıyaka Mahallesi'nde inşa edildiğini belirtti. Konuşmanın ardından noter huzurunda kuraların çekilmesine geçildi. Oldukça heyecanlı görünen afetzede aileler kura başına 10'ar milyon lira da noter ücretini peşin ödedi.

Torul İlçesi'ne bağlı Kirazlık Köyü'nde kaya düşmesi ve heyelan sonucunda evleri yıkılan Yavuz ailesinin kurasını ise 17 yaşındaki kızları Serpil Yavuz çekti. Kurayı babası Hüseyin Yavuz ile birlikte çeken Serpil Yavuz, "Heyelan olduğu zaman ben 1 yaşındaydım. Heyelanın meydana gelişini hiç hatırlamıyorum. Ancak babam bana 'Kurayı sen çek, ailenin en büyük çocuğu sensin evi sana vereceğim' dedi. İyi bir kura çektim. Allah hiç kimseyi evsiz, barksız koymasın, çok sıkıntı çektik. Şimdi ise modern bir eve kavuşmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Baba Hüseyin Yavuz ile anne Emine "Ailemizin ilk çocuğu Serpil'di. Heyelan olduğunda 1 yaşındaydı. Herhangi bir yara almadan kurtulduk. Evi kızımıza veriyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 12:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?