5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Akköy barajı çalışmları

Vali Veysel Dalmaz, Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yaptırılan Akköy-1 Baraj inşaatını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin'i makamında ziyaret ederek ilçenin sorunlarını dinleyen Vali Veysel Dalmaz, bu yıl KÖYDES projeleri kapsamında Kürtün'e ciddi anlamda kaynak aktarılacağını söyledi. Vali Dalmaz, "İlçemizin en önemli problemlerinden olan köy yollarımız konusunda ciddi çalışmalar yapmayı planlamaktayız" dedi.

Vali Dalmaz, el sanatları konusunda kabiliyetli insanların bulunduğu bir ilçe olan Kürtün'ün geliştirilecek projelerle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Özellikle ipek halı dokumacılığının üzerinde durulması gereken bir konu olduğuna işaret eden Dalmaz'a, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin tarafından el yapımı kantar hediye edildi.

Vali Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin ile birlikte Harşit Çayı üzerine Kolin İnşaat Şirketi tarafından Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yapılmakta olan Akköy-1 Barajı'nda incelemelerde bulunarak, Proje Müdürü Dr. Ahmet Burak Göktepe'den bilgi aldı.

Vali Veysel Dalmaz, enerji yatırımlarını fazlasıyla önemsediklerini belirterek, Harşit Çayı'nın enerji potansiyeli yüksek bir akarsu olduğunu söyledi. Dalmaz, Kürtün'de 2 yıl önce hizmete giren Kürtün Barajı'ndan sonra Torul İlçesi'nin Kirazlık Köyü'nde yapılmakta olan Torul Barajı'nın bitmek üzere olduğunu belirtti. Dalmaz, "Üçüncü barajımız da yine Harşit Çayı üzerine inşa edilmekte olan Akköy-1 baraj inşaatı ilimiz ve ülkemiz adına önemli bir yatırım. Hedeflendiği tarihte bu tesisin bitirilmesinin ardından ikinci merhale projelerine geçilecek olması sevindiricidir" dedi.

Akköy-1 Barajı Proje Müdürü Dr. Ahmet Burak Göktepe de inşaatın büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, "Derivasyon tünellerimiz önümüzdeki 10 gün içerisinde tamamlanacak. Proje kapsamında toplam 12 bin 500 metre uzunluğunda tünel açacağız. Gövde yüksekliği 62 metre olacak barajımız yılda 270 milyon kilovat/saat elektrik üretecek" dedi.
Vali Veysel Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin ile birlikte inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 12:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?