2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Alo Veteriner hattı kuruldu

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, kentte "Alo Veteriner Hattı" kurarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi. Yılmazer, bir telefonla hazır durumda bekletilen aracın, vatandaşın ayağına kadar giderek hasta hayvanının tedavisini yapacağını belirtti.

İl Genel Meclisi Başkanı Yılmazer, 2006-2008 yılları için 3 yıllık stratejik kapsamlı bir plan hazırladıklarını, ilk hedeflerinin köylerin yol ve su problemlerini çözmek olduğunu ifade etti. Yılmazer, "2006 yılı bütçemizi 8 milyon 785 bin 100 YTL olarak belirledik. Yatırımlar ve çalışmalar ise bütçemizde 41 kalemden oluşmaktadır" dedi.

Gümüşhane'nin kalkınmasında tarım, turizm ve eğitimin önemini vurgulayan Başkan Yılmazer, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 2006 yılında 'Alo Veteriner Hattı' kuracağız. Bunda her türlü donanım olacak. Bir telefonla hazır durumda bekletilen araç vatandaşın ayağına giderek hayvanının tedavisini yapacak. Çalışmalara ilk etapta sayısal olarak hayvan varlığının geniş olduğu Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizden başlayacağız. Daha sonra merkez ilçeyle birlikte diğer ilçelerimize de uygulamayı yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 13:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?