5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ankara ve İstanbul'dan park

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi Belediye Başkanı Muammer Duran, 2006 yılı içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 80, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da 35 dönüm olmak üzere iki ayrı park yapımının gerçekleştirileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Muammer Duran, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yapacağı 80 dönümlük parkın bu yıl içerisinde bitirileceği müjdesini verdi. Duran, "Yapılacak olan iki önemli parkımız sadece ilçemiz için değil Erzincan, Gümüşhane ve Trabzon için de çok önemli günü birlik dinlenme tesisi halinde olacak. Çünkü yapılacak olan bu parklarımız içerisinde bir çok sosyal aktiviteler olacak. Hem büyüklere hem de küçüklere yönelik olarak yapılacak parklarımız ilçemizi bir cazibe merkezi haline getirecektir" dedi.

Belediye Başkanı Duran, yeni yapılan hükümet konağı bitişiğindeki terminal binasını yıktıklarını belirterek, "Terminalimizle ilgili yeni mimari projesini yaptık. 750 metrekarelik bir alan içerisine yöremizin kültürünü yansıtacak ve yaklaşık 500 bin YTL maliyetli modern bir terminal binasının yapımına başlayacağız" diye konuştu.

200 kişilik konferans salonunun yapımının sürdüğünü de ifade eden Kelkit Belediye Başkanı Duran, "Kelkit, hızla gelişen bir ilçemiz, bu nedenle ilave imar planı yapıyoruz. İlave imar planlarının tespitini yaptık. Kurumlar arası yazışmaları bir kurumumuz hariç diğerlerini yaptık. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra ilçemizin yeniden imar planı yapılacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 14:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?