2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Atatürk Parkı hizmete girdi

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Arzular beldesinde belediye başkanlığınca yapımı tamamlanan Atatürk Parkı, ekmek fırını, lokal ve belde geçişi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene, Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Arzular Beldesi Belediye Başkanı Yaşar Tanış, hizmete açılan tesislerin yapımına 2004 yılında başlandığını ve 250 milyar liralık bir maliyetle tamamlandığını söyledi.

Konuşmasına, "Belediye başkanlarının aldığı en önemli ücretin halkın desteğidir" diyerek başlayan Vali Veysel Dalmaz, "Belediyeler, vatandaşların her manada ihtiyaçlarını karşılayan, onların refah ve mutluluğu için çalışan kurumlardır. Verdikleri hizmet oranında vatandaştan destek görecek, onları bir dahaki sefere bir daha seçecektir. Hizmetten memnun olmayan vatandaş haliyle bir başkasını seçecektir. Belediye başkanlarımız seçmenin teveccühüne mahzar olsun, güzel hizmetler versin istiyoruz. Beldemize yapılan cüzi bir hizmetin belde için ne kadar önemli olduğu gördük. Buradan 1-2 ay önce geçtiğimde burada bu güzellik yoktu. Bir köyden geçiyor gibi geçiyorduk. Ama şimdi olması gereken tertemiz bir ortam, her taraf badana boya yapılmış. Keşke bütün beldelerimiz, bütün köylerimizde bu güzel ortamı görebilsek. Buradan diğer beldelerimize seslenmek istiyorum; insanımızın mutluluğu ve refahı için gerek belediye başkanlarımız ve gerekse köy muhtarlarımız elinden gelen gayreti göstersinler. Güzel ve temiz ortamları kendilerine örnek alsınlar. Bu güzellikleri kendi vatandaşlarına yaşatma imkanına kavuştursunlar" şeklinde konuştu.

Kesilen kurban ve yapılan duadan sonra Vali Veysel Dalmaz ve beraberindekiler, daha sonra Atatürk Parkı, fırın, lokal ve belde geçişini hizmete açtı. Törende daha sonra davul-zurna eşliğinde halay çekildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 12:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?