2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Dalmaz'dan esnafa ziyaret

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, merkeze bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki sanayi sitesini ziyaret ederek esnafın sıkıntılarını dinledi.

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Kullukçu, ziyarette yaptığı konuşmada, sanayi sitesinde 120 iş yeri bulunduğunu hatırlatarak, 51 iş yerinin açık olduğunu ifade etti. Kullukçu, "Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacak olan işlerin Gümüşhane'de yapılmasını istiyoruz. Kamu kurumlarının işlerinin çevre illerde yapılması bizleri ekonomik açıdan büyük bir kayba uğratıyor. İşlerin ilimizde yapılması halinde istihdama da katkı sağlayacaktır" dedi.

Kamu kurumlarının işlerinin çevre illere gönderme diye bir istekleri olmadığını belirten Vali Veysel Dalmaz, "Zorunlu olan işler dışında çevre illere gönderme diye bir talep içerisinde değiliz. Ancak, alınan işlerin zamanında bitirilmesi bizler için çok önemli. Bir iş yapılırken en mükemmel şekilde yapılmasını istiyoruz. Elbetteki isteğimiz ihtiyacımızın ilimizde karşılanmasıdır. İki yönlü düşünmek gerekiyor; sağlıklı ve temiz iş yapma, diğeri de makul fiyat önerilmesidir. Trabzon ya da Erzurum'da 50 milyona yapılacak bir iş Gümüşhane'de 100 milyon liraya yapılırsa tercihimiz haliyle çevre iller olacaktır. Gümüşhane esnafının da bize makul bir fiyat vermesini istiyoruz. Çevre illerden verilen fiyatın 5-10 milyon lira üzerindeki fiyat önemli değil ancak bu fiyat iki kat olursa önem arz eder" diye konuştu.

Vali Dalmaz, ustalara kazanç yanında çok önemli görevler de düştüğünü kaydederek, ustaların çıraklarını hem ahlaki hem de dürüstlük hususunda iyi yetiştirmelerini gerektiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 14:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?