3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Dev kayalara operasyon

Gümüşhane'nin Alemdar Köyü Öztürk Mahallesi'ni tehdit eden kaya operasyonunda bazı kayalar parçalandı. Sivil savunma, acil servis, jandarma ekiplerinin de hazır bulunduğu ateşlemede elektrik ve telefon hatları kesildi. Köye giriş ve çıkışlar 10.00-12.00 saatleri arasında yasaklandı, ateşlemeler çok büyük bir dikkatle yapıldı.

20 yıldır Gümüşhane'nin Alemdar Köyü Öztürk Mahallesi'nde yaşanan kaya tehdidini sona erdirmek için 10 gündür çalışma yapılıyor. Yaklaşan kış mevsimi de göz önüne alınarak kayaların parçalanmasının ihale yoluyla özel bir firmaya verilmesi sonucunda yapılan çalışmalar vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı. Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir, çalışmalara büyük bir özen gösterdiklerini, hiçbir vatandaşın burnunun kanamaması ve evinin yıkılmaması için her türlü önlemin alındığını söyledi.

Vali Veysel Dalmaz'ın başkanlığında toplanan İl Daimi Encümeni kararını uygulamaya koyan Özel İdare Genel Sekreterliği, 10 hane ve 44 vatandaşın yaşadığı Öztürk Mahallesi'ndeki 20 yıllık korkuya son vermek için yoğun bir çalışma içine girdi. Kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle mahallenin 300 metre yukarısında bulunan kayaların parçalanması devam ederken, kayaların sağlam çıkması nedeniyle ateşleme yapmak zorunda kalındı. Sivil savunma, acil servis, jandarma ekiplerinin de hazır bulunduğu ateşlemede elektrikler, telefon hatları kesildi, köye giriş ve çıkışlar 10.00-12.00 saatleri arasında yasaklandı, ateşlemeler çok büyük bir dikkatle yapıldı.

Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreteri Pir, "Çok şükür bir eve zararımız olmadığı gibi bir meyve ağacını da kırmadık. Bu bize büyük mutluluk verdi. Kayaların temizlenmesinde sona yaklaştık. Bir-iki günlük işimiz kaldı. Bizler de rahat edeceğiz, köylülerimiz de" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 13:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?