2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Erken kış dönüşe zorladı

İlkbahar aylarında Gümüşhane'de kiraladıkları yaylalara göç eden yaylacılar, bu yıl erken gelen kış nedeniyle dönüşe başladı.

Yaklaşık 500'e yakın yaylası bulunan Gümüşhane'de ilkbahar aylarında Gümüşhane Mera Komisyonu'ndan kiralanan yaylalara kilometrelerce yol katederek çıkan Trabzon ve Giresunlu göçer yaylacılar, bu yıl kış mevsiminin erken gelmesi, yaylalara kar düşmesi nedeniyle binlerce sürü ile birlikte yollara düştü. Kilometrelerce yolu kat ederek Gümüşhane yaylalarına göç eden yaylacılar, aynı yerlerden tekrar geçererek geri dönüyor.

Gümüşhane - Torul - Kürtün ve Tirebolu karayolunu yürüyerek geçen göçer yaylacılar, karayollarındaki araç trafiğini de olumsuz yönde etkiliyor. Gümüşhane - Tirebolu karayolu üzerinde bulunan ve uzunlukları 84 - bin 850 metre arasında değişen 18 tünele zaman zaman girmek zorunda kalan göçerler istenmeyen kazalara da neden oluyor.

Yaylacıları sürekli olarak uyaran Jandarma Trafik Timleri, göçerlerin tünellere girmemelerini karayolunda seyreden sürücülerin de bu güzergah üzerinde dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarıyor. Trafik ekipleri tünellerin giriş - çıkışlarına konulan "hayvanların girmesi yasaktır" levhalarına yaylacıların mutlaka uymaları gerektiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 13:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?