5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gazi ve şehit yakınlarına Övünç Madalyası

Gümüşhane'de, Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı. 

İl Jandarma Komutanlığı'nca Hükümet Konağı önünde düzenlenen ilk törene, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Emniyet Müdürü Ali Tom, askeri ve mülki erkanla gazi ve şehit yakınları katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Ümit Dedebağ, ulusal kimliğimizin ve ulusal yapımızın ayrıştırılmaya ve bizleri bir arada tutan değerlerin aşındırılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Gazilerimizin varlığı ve ifade ettiği anlam bizlere ayrı bir güç vermektedir. Gazilerimiz var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, genç beyinlere aşılamaya çalıştığımız ulus bilinci ve vatan sevgisinin sembolleridir" dedi. 
Törene, gazi Hasan Hilmi Korkut, Yusuf Yıldız, Mehmet Şener ve Fevzi Ezber koltuk değnekleriyle gelirken, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı sırasında gazi olan ve 13 yıl önce geçirdiği trafik kazasında ölen Ümit Uçar Tangur'un eşi Güler Tangur ise eşinin fotoğrafıyla geldi. Tangur, törende gözyaşlarına hakim olamadı. 

Gümüşhane Valiliği tarafından Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende ise, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra 1995 yılında Giresun'da şehit olan polis memuru Serdar Oğur ile Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde özel harekatta görev yaparken teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan gazi Gazi Kaanoğlu'nun öz geçmişleri okundu. Emniyet Müdürü Tom burada yaptığı konuşmada, şerefli bir maziye sahip olan polis teşkilatının, jandarma teşkilatıyla birlikte kurulduğu günden itibaren vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ile demokratik ve laik cumhuriyeti korumak, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için çok önemli görevler yaptığı söyledi.
Vali Dalmaz ise, gazi ve şehitlerin kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz" dedi. 

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Dalmaz tarafından şehit polis memuru Serdar Oğur'un annesi Azem Oğur ile gazi Gazi Kaanoğlu'na Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Bu arada, eşi Tahsin Onuk 1997 yılında Tunceli'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Hava Onuk, törende gözyaşlarına hakim olamadı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 16:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?