5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gümüşhane'de çifte bayram

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Kalkanlı, Atalar ve Kirazlık köylerinde meydana gelen heyelan ve kaya düşmesi sonucu yapımı tamamlanan afet evleri, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın da katıldığı törenle afetzede vatandaşlara dağıtıldı.

Törene Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak'ın yanı sıra Gümüşhane Vali Vekili İbrahim Sevimli, Gümüşhane AK Parti milletvekilleri Sabri Varan ve Temel Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve vatandaşlar katıldı. Bugün saat 11.00'de Gümüşhane'ye gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, AK Parti binasını ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı. Burada Bakan Özak'a Gümüşhane'nin yöresel ürünlerinden pestil ve köme, AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Yusuf Özgün ve AK Parti Milletvekili Sabri Varan ile Temel Yılmaz tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Bayramlaşmanın sonunda Kemaliye Cami'nde öğle namazını kılan Bakan Özak, daha sonra afet evlerinin yapıldığı merkez Hasanbey Mahallesi'ne geçti. Burada Gümüşhane Vali Vekili İbrahim Sevimli ve daire amirleri tarafından karşılanan Bayındırlık ve İskan Bakanı tapu dağıtım törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra törenin açılış konuşmasını Gümüşhane Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Arif Erikan yaptı.

Erikan, 40 konutun 1989 yılında Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Kirazlık Köyü'nde 10, Atalar Köyü'nde 11 ve Kalkanlı Köyü'nde 18 ailenin heyelan ve kaya düşmesi sonucu evlerinin oturulamaz duruma geldiğini belirterek, "2002 yılında ilimiz merkez ilçe Hasanbey Mahallesi'nde başlanılan afet evleri yaklaşık 2 trilyon lira harcanarak tamamlanmış bulunmaktadır" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ise yaptığı konuşmada, "Hükümetimiz döneminde istikrar sağlanmış, rekabetli bir piyasa yapısı oluşturulmuş, sürdürülebilir kalkınma ortamı yakalanmıştır.

Yoksulluk ve yolsuzluğun giderildiği, özgür ve müreffeh insanların barış içinde yaşadığı, çağdaş dünyayla entegre olmuş, farklılıkların zenginlik olarak algılandığı ve bununla yeni dünya inşaatına katkıda bulunan böyle bir dünya içinde itibarlı, demokratik, doğu ve batının birarada hayat bulduğu Türkiye görüntüsünü hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çok yol aldık. Bu bizim acil eylem planımızın başlığıdır. Az zamanda çok iş yaptık" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra 40 afetzede vatandaşa tapuları dağıtıldı. Afet evlerinin kurdelesini keserek açılışını yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve beraberindekiler, daha sonra afet evlerini gezerek incelemelerde bulundu. Bayındırlık ve İskan Bakanı daha sonra Trabzon'a hareket etmek üzere tören alanından ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 18:53:19
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 03:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?