3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Harşit için tedbirler artırıldı

Gümüşhane'de çöp sorununu çözmek ve Harşit Çayı'nın kirliliğini önlemek amacıyla bir dizi tedbir alındığı bildirildi.

Vali Veysel Dalmaz, Harşit Çayı'na çöp döken belediyelerin cezalandırılması için Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne yazılı talimat verdiğini söyledi. Gümüşhane Belediye Başkanlığı öncülüğünde hazırlanan Belediyeler Birliği tüzüğünün İçişleri Bakanlığına gönderildiğini belirten Vali Dalmaz, "Bakanlık incelemesinden sonra tüzük Bakanlar Kuruluna sunulacak. Prosedürü yakından takip ediyorum. Özel İdaremiz de bu birliğe üye olacak" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınında boş bir alanın çöp depolama tesisi olarak değerlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Harşit Çayı'na çöp döken belediyeler için ceza uygulamasına gidileceğini belirterek, "Çevre ve Orman Müdürlüğümüze, Çay'a çöp döken belediyelerin sıkı takibe alınması talimatını verdim. Harşit'e çöp dökülmesinden müdürlüğümüzü sorumlu tuttum. 'Çöp dökülürse sorumlusu sizsiniz' dedim" diye konuştu.

Bazı belediyelerin Harşit Çayı'na çöp dökmelerinin çok kolaylarına geldiğini belirten Vali Dalmaz, "Peki bu çöpler ne oluyor? İlkbahar ve sonbahar yağmurları ile birlikte Tirebolu'dan Karadeniz'e kadar gidiyor. Harşit Çayı üzerinde biri tamamlanmış bir diğeri de tamamlanmak üzere iki baraj gölümüz var. Çöplerin bu baraj göllerinde birikmesi hiç de hoş olmayan görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Her belediye tedbirini alacak. Bir problem yokmuş gibi davranamazlar" şeklinde konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanlığı'nın öncülüğünde kurulacak olan Belediyeler Birliği'ne tam destek olduklarını ifade eden Vali Dalmaz, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çöp atıklarının depolanması için kredi verdiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 14:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?