5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Harşit'te balık bereketi

Soğuk ve yağışlı hava Gümüşhane'de dere ve çay balıkçılığı yapan vatandaşların yüzünü güldürdü. Kar yağışının çay ve dereler üzerinde meydana gelen buzları erittiğini söyleyen vatandaşlar, "Buzların erimesiyle birlikte 'fol' dediğimiz yuvada bulunan balıklar sürüler halinde avlanmaya çıkıyor. Bu da bizim gibi ekmeğini balıktan çıkaranlar için bir fırsat oluyor" diye konuştu.

Ağ atarak Harşit Çayı'nda balık tutmaya çalışan Recep Özcan, "Yağan kar çayın suyunun kısmen ısınmasına neden oldu. Bunu fırsat bilen balıklar avlanmak için toplandıkları yuvadan sürüler halinde çıkıyor. Her seferinde attığım ağ boş çıkmıyor" dedi. Tuttuğu balıkların bir kısmını satarak ekmek parası çıkardığını, bir kısmını komşularına, kalanını ise muhtaçlara verdiğini söyleyen Recep Özkan, "Harşit Çayı'nda balık da var, her şey de. Maalesef çayın kirliliği balığın çoğalmasını olumsuz yönde etkiliyor" diyerek, çayın bir an önce temizlenmesini istedi.

Soğuk havaya aldırış etmeden elbiseleri ile çaya girerek balık tutanları gören meraklı vatandaşlar ise, "Bu soğuk havada çay da ne arıyorlar" diyerek, hayretle olayı izledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 13:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?