3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hayvan sevkiyatına sıkı takip

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan sevkıyatında hareketlilik yaşanıyor. Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü, gerek ilden dışarıya, gerekse dışarıdan ile gelecek büyük ve küçükbaş hayvanlar için bir dizi önlemler alıyor.

Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü'nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, hayvan sevkleri esnasında meydana gelecek hayvan hastalıklarının engellenmesi, kaçak hayvan satışlarının önlenmesi, hayvan hırsızlıklarının engellenebilmesi ve hayvan hareketlerinin takibinin sağlıklı ve zamanında yapılabilmesi için bir dizi önlemlerin alındığı bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çiftçilerin hayvan sevk tarihinden 15 gün önceden hayvanlarını şap aşısı ile aşılatmaları, büyük baş hayvanlarının kulak küpelerinin bulunması, hayvanların çıkış noktalarını belirten Menşe Şahadetnamesi alarak il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurarak hayvanlarına, görevliler tarafından dezenfeksiyon, muayene ve gerekli kontrolleri yapılarak Yurt İçi Veteriner Sağlık Raporları almaları gerektiği belirtildi.
Müdürlük açıklamasında, ayrıca geçen Kurban Bayramı döneminde 7 bin 271 büyük ve 925 adet de küçükbaş hayvanın il dışına sevk edildiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 15:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?