2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Hemşirelerden örnek davranış

Gümüşhane'de ilk organ bağışında bulunan 2 hemşire, örnek bir davranış sergiledi. Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan Hanife Karaal (30) ile Semanur Akıncıoğlu (30), organlarını bağışladıklarına ait belgeyi hastane başhekimliğinde imzalayarak Gümüşhane'de ilk organ bağışlayanlar unvanına sahip oldu.

Bağış belgesini imzalarken basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hanife Karaal ile Semanur Akıncıoğlu'nun ortak yönleri ortaya çıktı. Karaal ve Akıncıoğlu, hizmet sürelerinin 10 yıl, yaşlarının 30 olduğunu, öğrencilik döneminde organ bağışlamak istediklerini, ancak yaşlarının 18'den küçük olması nedeniyle bu isteklerinin kabul edilmediğini söyledi.

Hanife Karaal ve Semanur Akıncıoğlu, Gümüşhane'de ilk organ bağışlayan olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek "Çok güzel bir olay. İnsanın ölümü halinde, ihtiyacı olan bir vatandaşa ihtiyaç duyduğu organın nakledilmesi, ona yeni bir hayat vermesi çok güzel bir duygu. Organlarımızı bağışlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Tüm insanlarımızı da bu mutluluğa ortak olmaları için organ bağışına davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 14:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dr. mevlüt ŞAHİN IP: 85.103.0.xxx Tarih : 20.11.2005 23:30:06
haberde adı geçen hemşireleri bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Ancak haberde bahsedildiği gibi gümüşhanede ilk organ bağışında bulunan kişiler değillerdir. Gümüşhanede çalıştığım yıllarda organ bağış sorumlusuydum. O yıllarda Gümüşhanede organ bağışında bulunanlar olmuştur. Bu kişilerin isimleri sağlık müdürlüğünün resmi kayıtlarında vardır.