3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İl Genel Meclisi toplandı

Gümüşhane İl Genel Meclisi, Yaşar Yılmazer'in başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda toplandı. Başkan Yılmazer'in gündemin 2. maddesine aldığı valilik teklifi, oy çokluğu ile reddedildi.

Başkan Yaşar Yılmazer'in başkanlığında yapılan oturumda, il daimi encümen üyeliklerinin Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Abdullah Kara (15), Yusuf Aydın (14), Cahit Sünnetçi (14), Şinasi Taşdemir (13) ve Mesut Şen (13) oy alarak il daimi encümen üyeliklerine seçildi.

Başkan Yılmazerle birlikte 16 kişiden oluşan il genel meclisinde yapılan seçimlerde, muhalefet partileri aday göstermezken bir oy da boş çıktı. Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer tarafından gündemin 2. maddesine alınan, "Merkez Karaer Mahallesi Asmaaltı Sokak'ta Vedat Soner Başer adına kayıtlı taşınmazın alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca hazırlanan raporun görüşülerek karara bağlanması" konulu madde, oy çokluğu ile reddedildi.

Reddedilen madde üzerine gazetecilerin, "Kamulaştırılacak olan bu binanın açılacak olan turizm meslek okulu için uygulama salonu ve otel olarak restore edilecekti. Bu teklif bizzat valilik tarafından hazırlatılmıştı. Reddedilme gerekçesi nedir?" soruları üzerine Meclis Başkanı Yaşar Yılmazer şunları söyledi:

"Bütçe gerekçesi ile reddedildi. 2005 yılı bütçemizden tahmini olarak 260 milyar lira ile kamulaştırılacak bu tarihi binayı almamız mümkün görülmedi. Ancak 2006 yılı içerisinde bütçe imkanlarımızla alma imkanımız olabilir"

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 01:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?