5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İl Genel Meclisi toplantısı

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, 2006 yılı bütçesinin 8 milyon YTL olduğunu belirterek, "Az para ile çok iş yapmayı planladık" dedi.

Balyemez Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Yılmazer, çok sayıda iş yapmanın mümkün olmadığını, ancak kaynakları rasyonel şekilde kullanarak az para ile çok iş yapmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:
"Genel olarak en önemli problemimiz kaynak ve nitelikli insan gücü. Gümüşhane'de yetişmiş insan gücünü bulmakta ve burada istihdam etmekte geçmişten gelen bazı sıkıntılar var. Proje uygulama ve üretme gibi bizim için hayati önem taşıyan konularda lokomotif olacak insan gücü bakımından çeşitli zorluklarla karşılaşıyoruz".

2006-2008 yılları arasında uygulanacak olan stratejik planlarının hazır olduğunu ifade eden Yılmazer, "Bu plan dahilinde il genelinde, başta alt yapı olmak üzere, çalışmalarımızı, eğitim, sağlık, tarım, kültür ve turizm konularında yoğunlaştıracağız. Kamulaştırma konusunda önceliklerimiz var. Halkevi ve Atatürk Stadyumu ile ilgili olarak 2006 yılı içerisinde yeni gelişmelerin olabileceğini tahmin ediyorum. Bu arada, 2006 yılı bütçemiz ise 8 milyon YTL olarak tespit edildi. Bu rakam takdir edileceği üzere, Gümüşhane genelinde çok sayıda iş üretmek mümkün değildir. Biz kendi kaynaklarımıza fazla dokunmadan merkezi hükümet tarafından sağlanacak ödeneklerin artırılmasından yanayız. Ancak bu şekilde daha fazla iş üretebiliriz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 17:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?