5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Köy okulları satılıyor

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, il genelinde kapalı olan 273 ilköğretim okulunun satışa çıkarıldığını bildirdi. 

2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte köy okullarına ziyaretlerini sürdüren Vali Veysel Dalmaz, 1970'li yıllardan sonra yaşanan büyük şehirlere hızlı göç nedeniyle il genelinde toplam 273 ilköğretim okulunun kapalı olduğunu belirtti. Vali Dalmaz, "Öğrencisizlik nedeniyle kapanan bu okullarımız kullanılmamaktan dolayı büyük oranda tahrip olmuş, bir kısmı yıkılmış, büyük bir kısmı da yıkılmak üzeredir" dedi. 

Gümüşhane'de son 30 yıl dikkate alındığında göçten dolayı boşalan köylerde yeniden bir nüfus yoğunluğunun yaşanmasının ve ilköğretim çağı nüfusunun oluşmasının pek mümkün görülmediğini ifade eden Vali Dalmaz, "Söz konusu okul binalarının daha fazla tahrip olmadan halka satılması, milli servetin değerlendirilmesinde yararlı olacaktır. Köy halkından kiralamak isteyenlere olumlu cevap veriyorduk. Cüzi bir kirayla da olsa kiralıyor, binamızı korusunlar istiyorduk. Ancak, maalesef netice alamıyoruz. Özellikle, yerleşimde fazla nüfusu olmayan köylerimizdeki okullar harabe duruma geliyor. Bunu önlemek için köylerde satın alabilecek insanlar varsa bu okulları onlara rayiç bedeli üzerinden satmayı kararlaştırdık. Tespit ettiğimiz bedel 6-7 milyon YTL'dir. Elde edilecek geliri Milli Eğitim bütçesine aktararak, yeni eğitim yatırımları yapacağız" diye konuştu. 

İl genelindeki 72 sağlık eviyle ilgili de aynı çalışmanın yapılacağını söyleyen Vali Dalmaz, "Kullanılmayan ve ileride kullanılması mümkün olmayan sağlık evlerimizi de değerlendirmeyi düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 14:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?